Centralkirkens Menighet er fortvilet, men finner trøst etter tyveriet.

— Vi har Jesus fortsatt, i vår kristne tro, selv om bildet av ham er tapt, sier Hans Kristian Rygg, medlem av menigheten.

Teppet ble stjålet natt til fredag 19. februar fra kirken i krysset der Vetrlidsallmenningen møter Øvregaten. Tyvene har trolig kommet seg inn via et stillas, ved å knuse en rute.

Politisak

Spor på åstedet tyder på at de har stukket via bakdøren ut mot Finnegården.

Metodistmenigheten har anmeldt tyveriet til politiet, og håper at leserne av bt.no kan bidra til å løse saken. Hvis du vet hva som har skjedd med bildeteppet, kan du ringe politiet på telefon 55 55 63 00.

Motivet er «Nattverden» av Leonardo da Vinci, og teppet måler om lag 3,50 ganger 2,20 meter.

— Vi er lei oss, for bildet har stor affeksjonsverdi for menigheten. Det har en lang historie, sier menighetsrådets leder, Roar Barmen.

Bildet har hengt ved prekestolen i 30 år. Verdien er umulig å anslå, ettersom det ble håndknyttet av et av menighetens medlemmer, nå avdøde Olaf Heggelund. Han brukte over et år på arbeidet.

Bestillingstyveri?

Menigheten undrer seg over at ingenting annet er stjålet fra Centralkirken.

— Det første vi tenkte på var bestillingstyveri. Teppet er ikke så lett å omsette, og det er ganske stort og tungt, sier Hans Kristian Rygg.

Politiet har vært på åstedet og sikret spor, deriblant fotavtrykk på en pianokrakk og et bord. Tyvene har vært nødt til å klatre opp på dem for å ta bildeveven ned fra veggen.