Havsaltet skulle brukes til strøing på veiene i Sogn og Fjordane, og ble stjålet fra Vegkontorets lager ved Lærdalstunnelen for om lag to uker siden.

Hjullaster

Saltet ble oppbevart i sekker på ett tonn, og tyvene må ha brukt tunge maskiner for å få med seg sekkene.

— Det står en hjullaster der inne på lageret. Jeg kan ikke skjønne annet enn at noen må ha tyvkoplet den for å gjennomføre tyveriet, sier produksjonsleder Arvid Brennset ved Statens vegkontor Sogn og Fjordane.

Verdt 10-15.000 kr

Mengdene som er meldt stjålet, tilsvarer to fulle lastebillass, og har en verdi på 10-15.000 kroner.

— Hvem skulle ha interesse av å stjele 20 tonn salt?

— Godt spørsmål. Er det ikke det folk sier når de ikke kan svare? flirer Brennset.

Saltlageret ble fylt onsdag 27. februar, og ble benyttet av et vaktlag på fire mann i et par dager. Vegkontoret mener det er lite trolig at mannskapene selv har brukt opp saltet på kort tid.

— Nei, vi må jo stole på øynene til våre egne ansatte, sier Brennset, som har anmeldt det ramsalte tyveriet til Aurland lensmannskontor.

Nok for en stund ...

Mengden salt som ble stjålet er 20.000 kilo. En voksen persons dagsbehov for salt er 0,2 gram. Dersom en enslig tyv står bak, skulle han ha salt til maten i om lag 274.000 år.

PS: Glad i å regne? Prøv dagens mattenøtt!

SALTSYK: Ett kilo salt på butikken var ikke nok for skurkene i Sogn og Fjordane. Om det var en enslig tyv som sto bak, har han skaffet seg salt nok for 274.000 år.