• Megafonselgerne ble utrolig sure og irriterte, sier redaktøren for gatemagasinet.

Sent på kvelden mandag 20. desember snek frekke tyver seg inn på Sletten Senter og stjal pengeskrinet til Megafonselgerne. Inne i skrinet lå det 19.000 kroner som selgerne på senteret hadde brukt to uker på å tjene inn.

— Det er utrolig kjipt. Selgerene følger at noen stjeler fra dem. De var skikkelig sure og irriterte. Dette er jo penger de har jobbet hardt for, sier redaktøren for gatemagasinet Megafon, Thomas Anthun Nielsen.

Lumpent gjort

Tyvene hadde brutt opp døren til kontoret og kun tatt med seg pengeskrinet til Megafon, selv om det lå andre verdier i rommet.

— Det var tydelig at de visste hva de skulle gå etter. De var raskt inne og raskt ute igjen, sier senterleder ved Sletten Senter, Trude Løvaas.

Sletten Senter er et av mange sentre i Bergen og omegn som har et samarbeid med Megafon. Selgere kan hente ut blader på senterne i stedet for å hente dem i byen.

— De faste Megafonselgerne på senteret var ikke glad da de fikk høre om dette. Det er rett og slett lumpent gjort. Man tar fra folk som ikke har så mye fra før. De trenger virkelig de pengene de får inn, sier senterlederen.

Romjulsgave

Heldigvis var det flere enn senterlederen som synes dette var lumpent gjort. Da sentereierne Mons og Olav Svendal Aasen fikk høre om innbruddet, ga de 19.000 kroner i julegave til Megafon.

— Det var virkelig en hyggelig romjulsgave for oss. Det som kunne vært en trist historie, ble i stedet en hyggelig en. Økonomien til Megafon er jo ikke den beste og dette hadde blitt et utrolig kjipt tap for oss, sier Anthun Nielsen og legger til.

— Nå har vi lært noe av dette og endret alle rutinene på alle sentrene våre, sier Megafonredaktøren.

Også Sletten Senter har hatt en full gjennomgang av rutiner og alarmer.

— Det blir en liten vekker for oss også, og vi er absolutt bedre rustet dersom noe lignende skulle skje igjen, sier Løvaas.

- Flau smak i munnen

Nå håper begge to at tyvene har veldig dårlig samvittighet.

— Jeg håper de som gjorde dette hadde en flau smak i munnen når de spiste julemiddagen sin, sier senterlederen.

— Jeg håper at han som stjal pengeskrinet tenker seg litt om. Og jeg blir ikke overrasket om jeg kjenner vedkommende som har gjort det, sier Anthun Nielsen.

Pengene er ikke kommet til rette, men en person skal være siktet i saken.

INNBRUDD: Tyvene tok seg inn på Sletten Senter og stjal 19.000 kroner fra Megafon. ARKIVFOTO: Sonja Ystaas