I går sto påskebilister fast i timevis på vei ned fra fjellet. Først sent på kvelden løste køene seg opp.

Statens vegvesen frykter lange køer også på påskens siste dag.

— Vi regner med mye trafikk ned fra Geilo og Kvamskogen. Erfaringsmessig blir det mye trafikk på riksvei 7 og E16, det koker ofte fra de møtes ved Trengereid og inn mot Indre Arna, sier vaktoperatør Stian Rosnes ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

I 14-tiden mandag merket vaktoperatøren lite til påsketrafikken.

— Det er foreløpig ikke mer trafikk enn på en vanlig søndag. Så det virker som folk venter litt lenger enn i går før de setter seg i bilen, sier Rosnes.

Knappe to timer senere har lite forandret seg.

— Det går litt i rykk og napp. Av og til er det litt kø, men så er det åpent igjen. Det er uansett betraktelig mindre trafikk enn det var i går, sier Rosnes.

En trafikkulykke på E134 over Haukeli i 15-tiden mandag ettermiddag gjorde at det var manuell dirigering på stedet. Uhellet førte ikke til lange køer, og klokken 16.34 var veien åpnet igjen.

- Stille og rolig

  • Det er stille og rolig på veien, sier Eli Solberg, vaktoperatør ved Veitrafikksentralen i Hordaland til bt.no like før klokken 17.

Hun og kollegene hadde ventet seg mer trafikk på veiene i dag.

— Det er en del trafikk, men ikke slik at det skaper problemer. Det var en helt annen dag i går, sier hun.

- Hva tror du om trafikksituasjonen ut over kvelden?

— Av erfaring vil det ikke øke voldsomt på med trafikk nå, de fleste kjører ikke altfor sent hjem etter påskeferien. Dessuten er det tørre og fine veier, oppsummerer Solberg.

Solberg fikk rett. Påsketrafikken gled smertefritt og det oppsto aldri køer.

Bedre vær i dag

På Hardangervidda ble det søndag meldt om hele seks timers ventetid, mens andre sto fast i over tre timer mellom Aurland og Hol. Bedre værutsikter kan føre til at det ikke blir like ille i dag, men finværet kan også føre til at «alle» venter med reise til utpå ettermiddagen.

— Folk vil nok utnytte den siste dagen. Værmeldingene er greie i dag, og brøytesjåførene på Hardangervidda sier det ser bra ut. Vi satser på at det skal holde seg åpent, sier Rosnes.

Det er ikke varslet kolonnekjøring på noen av de store fjellovergangene. Statens vegvesen melder om bart føre i lavlandet og langs kysten, og vekslende mellom bart og snø- og isdekke i høyereliggende strøk.

Hvordan er trafikken der du er? Send SMS/MMS til 2211 eller ring 02211.

Stor beredskap

For to dager siden gikk uttrykte sjefen for Sivilforsvaret i Hordaland bekymring for beredskapen i området, og i går sa brannsjefen på Voss at han frykter en katastrofe på Bergensbanen.

Røde Kors skriver i en pressemelding at beredskapen i påskefjellet er stor.

— Bilistene kan føle seg trygge på at Røde Kors har god beredskap i og rundt fjellovergangene når de nå skal ta veien hjem fra påskefjellet, sier Jahn Petter Berentsen, landsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps.

  • Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding.

FINT I FJELLET: Godt vær på påskens siste dag. Sjekk været her. Sitter du i kø? Syng ut her!