Det blåser friskt i Bergen, og lørdag morgen fikk politiet flere meldinger om et stillas som så ut til å ha løsnet i Møhlenprisbakken.

Politiet rykket ut, og fant det nødvendig å tilkalle brannvesenet for å få sikret stillaset, etter forgjeves å ha forsøkt å få fatt i firmaet som eier det.

Brannvesenet var på plass klokken 10.00, og vel 40 minutter senere hadde de fått sikret stillaset midlertidig. Representanter for firmaet som eier det er kommet til stedet for å ta seg av situasjonen.

– Da vi kom til stedet vurderte vi det slik at det var fare for at stillaset skulle ramle ned, forteller politibetjent Magne Laastad fra politipatruljen som først var på stedet.

Stillaset hang ut mot avkjørselen fra Puddefjordsbroen, og politiet dirigerte derfor trafikken unna det nærmeste kjørefeltet, og passet på fortauet som går forbi.

Stillaset var satt opp rundt et trehus som var under restaurering i Møhlensprisbakken. Bygget ligger rett nedenfor Historisk museum og Sjøfartsmuseet.

DÅRLIG REKLAME: Politiet var først på stedet og måtte sikre fortauet og det ene kjørefeltet under stillaset.
Sindre Øye Helgheim
VINGLETE: Politiet var ganske engstelige for at stillaset skulle ramle ned. Stillaset svaiet godt når vinden tok tak i det.
Sindre Øye Helgheim
SIKRET: Brannvesenet kom på plass og fikk sikret stillaset med tau. De brukte kranen til å skyve stillaset tilbake på plass.
Sindre Øye Helgheim
PÅ PLASS: Omtrent klokken 10.40 var stillaset igjen på plass og stillasfirmaet kom på plass for å sikre det bedre.
Sindre Øye Helgheim