Det bekrefter ansvarlig jurist for saken, Janne R. Heltne, overfor BT torsdag ettermiddag.

— Utvidelsen er basert på at vi har fått den foreløpige obduksjonsrapporten. Den viser at 62-åringen har flere knusningsskader i hodet, og at massiv vold forårsaket skadene. Derfor mener vi også det er riktig med en drapssiktelse, sier Heltne til BT.

Den nye siktelsen er tatt ut i forkant av det forestående rettsmøtet mandag. Der vil politiet be om nye fire uker i varetekt for den nå drapssiktede stesønnen, med brev- og besøksforbud.

28-åringen har ikke erkjent mer skyld i saken i de siste avhørene, ifølge Heltne.

Han har tidligere nektet straffskyld, men erkjenner å ha slåss med stefaren. Stesønnen har sagt at han gikk fra leiligheten, og at han ikke kjenner til skadene som avdøde ble funnet med.

Ikke frigitt

Leiligheten der 62-åringen i desember ble funnet død og med store hodeskader, er fortsatt ikke frigitt av politiet.

Etter nyttår har kriminalteknikere fra Hordaland politidistrikt fortsatt sitt arbeid på åstedet.

  • Det er ikke uvanlig at vi holder på så vidt lenge på et åsted, sier politiinspektør Tore Salvesen, leder for politiet i Bergen vest.

Mange nye avhør

Salvesen forteller at de i løpet av de siste ukene har tatt mange nye avhør, både av stesønnen (28) og av vitner.

HUNDESØK: Politiet rykket ut til boLigblokken fredag 12. desember i fjor. Blant annet hund ble brukt for å saumfare området ved boligblokken. ARKIVFOTO: OVE SJØSTRØM

Stesønnen ble først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og politiet har sagt at de fortløpende vurderer å endre siktelsen i saken.

— Jeg vil ikke gå inn på hvordan siktede har stilt seg til skyldspørsmålet i de siste avhørene, heller ikke hvilke funn vi har gjort eller hvilke teorier vi har, sier han.

Best mulig

Salvesen sier det viktigste for dem er å få stadfestet hendelsesforløpet.

— Vi jobber blant annet med tekniske spor for å danne oss et best mulig bilde av forløpet. Vi har blant annet hatt en ekspert på blodspor og blodsprut inne fra Kripos, sier politisjefen.

De har foreløpig ikke fått svar på undersøkelsene av mulige slaggjenstander, heller ikke på DNA-prøver som er sendt inn.

Politiet venter også fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten.

Salvesen sier Kripos har bistått dem med tre mann i til sammen 14 dager. De har hjulpet til med avhør, etterforskningsledelse, analyse og kriminaltekniske undersøkelser.

Kripos har ikke vært fysisk til stede i Loddefjord etter nyttår, men bidrar ifølge Salvesen fortsatt med veiledning og råd i saken.

ÅSTEDET: Døren til leiligheten hvor avdøde ble funnet. ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ