Det opplyste politiet på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

— Vi er helt i startfasen med denne saken. Det er viktig for oss å si at vi er tilfreds med at vi har kunnet avdekke så mye på så kort tid. Så vil den videre etterforskningen forsøke å avdekke et nærmere motiv, sier politistasjonssjef Tore Salvesen i Bergen vest.

Ikke avhørt

Den siktede mannen har inntil nylig vært bosatt i en nabokommune til Bergen. Han ble pågrepet i Bergen, men ikke i nærheten av boligblokken i Loddefjord.

— Han er ennå ikke avhørt, opplyser Salvesen.

— Det vil bli avhør av den siktede i løpet av helgen. Vi har fått opplysninger om et mulig motiv, men kan ikke gå inn på det nå, sier politiadvokat Janne Heltne.

Den siktede er 28 år gammel og en kjenning av politiet. Han har bedt om en aktuell forsvarer, som vil bli oppnevnt for ham i dag.

Viktige vitneobservasjoner i området skal ha vært medvirkende til pågripelsen, ifølge politiet.

— Vi kan ikke utelukke at også andre har vært involvert, men det er det etterforskningen nå vil avdekke, sier Salvesen.

Rystet naboene

I ettermiddag ble det klart at den siktede vil bli avhørt først søndag. Han blir trolig fremstilt for fengsling på mandag.

Politiet vil fortsette etterforskningen utover helgen med avhør og tekniske undersøkelser i og rundt leiligheten i Vadmyrveien. De vil også foreta rundspørringen i området rundt blokken i Loddefjord.

Det var fredag klokken 18.54 at samboeren fant en 62 år gammel mann død inne i leiligheten sin i Vadmyrveien. Mannen skal ha vært påført store hodeskader.

Det har rystet beboerne i blokken i Loddefjord. Naboen Arvid Johnsen er forferdet.

— Det er ekkelt at det er funnet en død person i blokken, sa han til bt.no i går kveld.

Husbråk

62-åringen blir i dag obdusert ved Gades institutt og vil gi politiet et foreløpig svar om dødsårsaken. Politi sikret seg allerede i går DNA-prøver fra blodflekker i og rundt boligblokken.

Det er ikke klart når mannen, som skal være en kjenning av politiet, døde.

— Vi har en viss formening om når han omkom. Vi har hatt lege på stedet. Men nøyaktig tidspunkt har vi ikke ennå, sier Salvesen.

Mannen skal ha bodd i Vadmyrveien 4 siden 90-tallet. Han bodde nå sammen med en kvinnelig samboer. Det skal ha vært en del husbråk i leiligheten de siste årene, får BT opplyst fra naboer. Akkurat fredag kveld er det ikke kjent om noen har hørt bråk.

Søker med hund

Det er uklart hvem som varslet nødetatene. Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) fikk meldingen først, og de koblet inn politiet klokken 18.54.

De rykket ut med fire biler og seks mann.

  • Omstendighetene og alderen til avdøde gjør at vi undersøker saken nærmere, sa innsatsleder John Endre Skeie i startfasen.

Ved 21-tiden var inngangspartiet foran blokken sperret av, og politiet søkte med hund rundt hele fronten.

Utvidet sperringene

Politiet utvidet sperringene rundt blokken i løpet av kvelden.

— Vi ønsker å sikre størst mulig av området i håp om å finne spor som kan gi svar på hva som skjedde, sier Salvesen.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post