• Min besetning handlet riktig. Jeg har flere vitner som så at den kvinnelige passasjeren slo flyvertinnen, sier Johnny Overbye, administrerende direktør i flyselskapet Sterling,

I gårsdagens BT fortalte Marina Mundt og hennes venn Reidar Leinebø at de ble kastet av flyet til Alicante like før avgang fra Flesland søndag ettermiddag.

Mundts versjon av historien er at en flyvertinne skal ha slengt håndbagasjen hennes oppi hattehyllen.

— Da ble jeg mildt sagt fortørnet og kjeftet på henne, men flyvertinnen hevdet at jeg slo henne. Og at det var grunnen til at vi måtte forlate flyet. Jeg slo henne aldri, sa Mundt i gårsdagens BT.

- Meget aggressiv

Sterlings versjon er en helt annen.

— Jeg har snakket med kabinpersonalet og lest flyrapporten. Flere av de ansatte så den kvinnelige passasjeren slå flyvertinnen. Reisefølget hennes prøvde å unnskylde henne flere ganger, men hun hadde en meget aggressiv oppførsel. Årsaken var at flyvertinnen tok håndbagasjen hennes og la den opp i hattehyllen. Passasjeren hadde tidligere fått beskjed å fjerne håndbagasjen fra gulvet. Dette fordi hun satt ved en nødutgang, sier Johnny Overbye, administrerende direktør i Sterling.

Han forklarer at årsaken til at flyvertinnen spurte om passasjeren var syk, er at noen passasjerer har aggressiv oppførsel på grunn av sykdom eller medisin.

Overbye sier det er alle flyselskapers plikt å reagere når passasjerer utøver vold mot personalet eller andre passasjerer.

— At Sterling valgte å utvise passasjeren fra flyet, har med sikkerhet å gjøre. Vi har opplevd tidligere at passasjerer som slår, utøver vold også senere på flyturen. Sterling tar ingen sjanser, sier Overbye.

Anmeldes ikke

Overbye understreker at Sterling ikke har noen interesse av å avvise passasjerer selv om de er sure eller litt sinte, men vold kan overhodet ikke tolereres.

Han sier til BT at verken Sterling eller flyvertinnen kommer til å anmelde saken.

— Passasjeren kan gjerne henvende seg til oss for en grundigere redegjørelse for hvorfor hun ble kastet av, men hun kommer ikke til å få billettene refundert, sier Overby.

— Heldigvis er det svært sjelden at passasjerer utøver vold. Vi finner dem desto oftere røykende på toalettet eller beruset i midtgangen, sier Overby.