— Det var min kone som fikk verste støyten. Hun havnet underst da vi falt ned trappene, sier 97 år gamle Carl Wiik. Han ligger til observasjon på Haraldsplass. Han er sterkt forslått, men har utrolig nok ikke brukket et eneste ben. Det var den årlige brannøvelsen på Åsane senter som forårsaket ulykken. Den høye lyden av alarmen gjorde at Wiik falt, og dro med seg sin kone 89 år gamle kone i fallet.

— Jeg har gått de trappene hundrevis av ganger, men jeg skvatt sånn da brannalarmen gikk, sier Wiik.

Senterledelsen beklager

Driftslederen på Åsane Senter, Frode Sæbø, beklager det som skjedde, men peker på at de er lovpålagt å gjennomføre to realistiske brannøvelser i året.

— Det er uheldige omstendigheter som gjorde at de var der akkurat da. Men vi kan ikke passe på at folk ikke er i rulletrappen når alarmen går, sier Sæbø. Han sier det er lovpålagt med to realistiske brannøvelser i året.

Ukjent redningsmann

Ulykken skjedde like etter klokken ti i går formiddag. Ekteparet var da på vei opp rulletrappen.

Rulletrappen fortsatte å gå oppover, mens ekteparet falt, og selv om de ramlet nedover, ble de til slutt fraktet opp trappen.

Andre på senteret kom raskt til og tok seg av dem.

— Jeg vil så gjerne få takket personen som stanset heisen og trykket på nødbremsen. Hadde ikke han vært der kunne det ha gått så mye verre.

Ifølge Wiik gjorde den ukjente redningsmannen en fantastisk innsats.

Legen på senteret kom raskt til og fikk lagt kvinnen i stabilt sideleie. Carl Wiik klarte seg å gå til ambulansen som fraktet dem til sykehuset.

— Legen på senteret ble hentet, og kvinnen ble lagt i stabilt sideleie, forteller Haugsvær.

97-åringen klarte selv å gå til ambulansen som fraktet dem til sykehuset.

— Det er noen stygge trapper. Jeg vet ikke om jeg tør ta dem igjen, sier Wiik.