• Du er fri for kreften din nå. Du er frisk. Glem legens rapporter. Gud har tatt din sykdom.

Helbredelsespredikant Charles Ndifon fra Nigeria var i toppform i Levende Ords lokaler på Øvre Kråkenes sent i går kveld. Selv mente han at flere hundre av de 1300 i salen var blitt utsatt for mirakler. At de var blitt friske for alle mulige typer sykdommer i felles bønn i går kveld.

Flere av de fremmøtte var rammet av kreft. En av dem fikk klar beskjed fra Ndifon om at hun ikke behøvde å oppsøke legen sin mer. Hun var frisk. Gud hadde tatt over sykdommen hennes.

En annen kreftpasient kom opp på scenen til predikanten og fortalte om kreften i høyre nyre.

— Du ser helt normal ut for meg nå. Du er frisk, sa Charles Ndifon, hvorpå kvinnen brølte ut i salen: - De får ikke lov til å skjære i meg nå. Jeg har ikke kreft mer.

En tredje kreftpasient fikk også beskjed om at hun var helt frisk.

— Går til legen din. Han vil bekrefte det, sa predikanten.

Mange fikk hørsel?

Charles Ndifon bor nå i USA. Her i Skandinavia er han blitt kjent gjennom tv-programmet «Åndenes makt» på dansk DR2, men også i programmer på TVNorge og TV 2. Han sier rett ut at bare du tror på Jesus blir du frisk for alle plager. Og det var tydelig at han hadde mange som trodde på ham i Bergen i går.

De kom da også opp på scenen i tur og orden, døve, halvdøve, folk med rygglidelser, hælsmerter og psykiske problemer. Langt de fleste forlot Ndifon med påstander om at de var blitt bra.

— Jeg har vært døv på et øre i fem år etter en hjernesvulst. Nå i kveld har jeg fått hørselen tilbake. Det skjedde der oppe med predikanten, sa Evelyn Sand (54) fra Austevoll til Bergens Tidende.

— Nå kjenner jeg bare litt øresus. Men hørselen er tilbake.

— Hvordan kan BT vite at du snakker sant?

— Det kan dere ikke. Dere må bare tro på det, sier Sand.

Hva skjedde?

En kvinne i 60-årene var lenge på scenen med Ndifon. Hun har ikke kunnet høre et ord på 57 år. Predikanten var veldig opptatt av henne, og mente bestemt hun skulle få hørselen tilbake. Via døvetolk sa hun at hun ikke var så interessert. Hun ville heller at han skulle hjelpe andre. Men Ndifon ga seg ikke, og etter en halvtimes tid mente han bestemt at kvinnen kunne høre. Fra scenen bekreftet hun da også at hun hørte lyder. Men til BT etterpå var hun ikke like overbevisende. Skriftlig ga hun uttrykk for at hun hørte litt. Men da vi snakket like ved øret hennes reagerte hun ikke i det hele tatt.

Psykisk syk helbredet

En kvinne la frem sine psykiske lidelser for forsamlingen. Hun sa hun var hardt rammet.

— Det kommer ut nå. De psykiske lidelsene er borte, brølte predikanten.

— Hvem trenger et mirakel? fortsatte han. Og fikk mange svar. Thomas Enes' hæl ble plutselig uten smerter. Han sa i alle fall så, ungdommen, da BT snakket med ham. Og det ene døve øret etter det andre begynte å høre.

— I alle fall litt, sa noen.

— Helt utrolig, sa andre.

— Halleluja, sa nesten alle. Og vi nøytrale gikk forvirret derfra.

Men mirakler?

MIRAKLER: De kom i hopetall til Charles Ndifon i Levende Ords lokaler på Øvre Kråkenes i går, folk med døve ører, kreft, psykiske lidelser og mye annet. Og han påsto han helbredet dem - i tur og orden. Mange bekreftet at de ble friske. Men ingen kunne bevise sine påstander overfor Bergens Tidende.<p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ