– Vi føler det som er skjedd på kroppen, sier LO-koordinator på Ormen Lange landanlegg, Truls-Olav Nilsen til NTB.

Passasjerene på ulykkesflyet skulle til Ormen Lange, og mange av de ansatte på landanlegget i Aukra på Mørekysten hadde akkurat startet arbeidsdagen tirsdag da meldingen om flyulykken på Stord kom.

– Ikke forberedt

– Noen kjenner dem som var om bord i flyet bedre enn andre. Enda flere har reist med fly for å komme til arbeidsplassen på Ormen Lange-anlegget. Flyulykken skaket opp alle. De fleste var ikke forberedt på å takle en slik situasjon, men heldigvis er ikke dette noe vi opplever ofte, sier Nilsen til NTB.

Til langt utpå dagen tirsdag visste de ansatte ikke sikkert hvem som var omkommet, og informasjonsbehovet var stort. De ansatte ble orientert i flere møter om ettermiddagen.

Atlantic Airways brukes til transport av Aker-ansatte og selskaper med entrepriser for Aker både til Ormen Lange og til Snøhvit-anlegget på Melkøya. Nilsen sier at det bortsett fra småhendelser, ikke har vært noe å utsette på flyselskapet. I to år har Atlantic Airways hatt oppdrag for Aker.

– Rystet

– Det er 8.500 personer som arbeider på skift på Ormen Lange-anlegget. Det betyr at vel 3.000 er i arbeid hver eneste dag her ute. Men selv om det er en stor arbeidsplass, er alle rystet over det som er skjedd, sier kommunikasjonsansvarlig for Norsk Hydro på Ormen Lange landanlegg, Dag Ryen Ofstad til NTB.

Aker og Hydro besluttet etter få timer en kontrollert nedstengning av anlegget. De som hadde behov for det, fikk hjelp av bedriftenes og Aukra kommunes kriseteam. Aukra kirke ble åpnet, og om utover ettermiddagen ble det holdt flere informasjonsmøter for de ansatte.

Kun en gang tidligere er Ormen Lange-anlegget blitt stengt etter en ulykke. Det var 28. juni da en ansatt omkom etter en arbeidsulykke inne på selve anleggsområdet.