Lørdag var laget Nyborg måtte gi tapt for i NM-kvartfinalen, Oslo Volley, motstander.

Sultne Nyborg

Nyborg var tydelig sultne på revansj fra det tapet og gikk sterkt ut. Men Oslo sto i mot, og etter en periode der spillet bølget fram og tilbake, fikk Nyborg en periode der angrepsspillet låste seg.

Nyborg gjorde da noen endringer på laget.

Morten Kleveland kom inn som opplegger, mens Endre Synnevåg, som hadde sagt se villig til å bistå laget i helgens to kamper, bl.a. på grunn av skadde spillere, kom inn på diagonalplass.

Spillet på skinner

Forandringene ga ønsket resultat. Oslos gode periode ble stoppet, og i stedet var det Nyborg som fikk spillet på skinner igjen og utlignet forskjellen. På slutten av settet hadde ingen av lagene en ledelse på mer enn ett poeng, men til slutt kunne Nyborg vinne den avgjørende ballen og settet med 29-27.

Også det neste settet ble jevnt, stort sett med Nyborg litt foran, men aldri med mer enn tre poeng. Og også denne gangen vant Nyborg de avgjørende ballene, dermed 25-23 til slutt.

Det tredje og siste settet kontrollerte Nyborg fra start til slutt. Oslo virket resignerte og ga bare sporadisk motstand. Solide 25-18 ble sluttsifrene.

Hevnet oktobertap

Søndag var så fjorårets suverene lag Tromsø motstandere. Lagene møttes i Tromsø i oktober, og da var Tromsø klart sterkest. Men denne gangen var rollene byttet om.

Nyborg hadde full kontroll på servemottaket, mens Tromsøs servemottakere stadig vekk sendte Tromsøs opplegger ut på løpeturer. Tromsø har imidlertid angripere som hele tiden utfordret Nyborgs blokk og forsvar, og Tromsø hadde også lenge ledelsen i første sett.

Men mot slutten hadde Nyborgs jevne press brutt ned motstanden og settet ble vunnet 25-20.

Andre sett hadde en lik utvikling. Tromsø ofte ett eller to poeng foran, men Nyborgs avslutning greide de ikke å stå imot. Dermed 25-21.

Og i det siste settet styrte Nyborg fra start til slutt. Nærmest var faktisk Tromsø på den siste ballen, men likevel 25-21 til Nyborg.

Stor bredde

Kampene ellers viste at Nyborg har stor bredde på oppleggerplassen.

Denne gangen var det Morten Kleveland som bar hovedansvaret, men de to andre ga også viktige bidrag. Ellers var som nevnt Endre Synnevåg en viktig stabiliserende faktor med sin rutine.

Han kan som få andre løse vanskelige situasjoner med sitt store angrepsrepertoar. Ellers også sterk innsats av André Tolleshaug, som denne gangen hentet flest poeng av midtspillerne. Men viktigst var det Nyborg fungerte som et lag og virkelig viste at de andre lagene skal få kjempe for å gå til topps i årets eliteserie.

Her kan du lese mer om Nyborg.

Frode Andersen