De fikk virkelig erfare at fotball ikke bare handler om å slå gode pasninger men også å løpe og kjempe for å vinne kamper. Til det siste var Bergen Nord best og vant 2 -5.

God start av Tertnes

Det var Tertnes J96 som kom best i gang og klarte å etablere spill høyt oppe i banen til Bergen Nord. Kantene ble flittig brukt men jentene klarte ikke løpe fort nok med ballen mot Bergen Nord sitt mål. Det resulterte i at Bergen Nord forhindret at det ble skapt store sjanser.

Farlige kontringer

Det første målet kom midtveis i første omgang og det var Bergen Nord som klarte å vinne ballen i midtsonen og slo en ball over forsvaret til Tertnes hvor både Katrine og Camilla spilte meget bra. Alene med den gode Tertnes keeper satte Bergen Nord spilleren ballen kaldt i mål. 0 — 1. Ikke lenge etter måtte Tertnes sin midtbane motor, Amalie, ut for å drikke litt vann og det tok Bergen Nord godt vare på. En svak klarering fra Tertnes forsvaret resulterte i at ballen landet på en Bergen Nord sko på 10 m. Ballen føk til side for Lene i Tertnes målet og 0 - 2.

Abira x 2

Tertnes tok over igjen og klarte å flytte spillet inn på Bergen Nord sin banehalvdel og skapte flere sjanser. Etter flere raid av Amalie kom hun til en avslutning som den gode Bergen Nord keeperen reddet. Returen tok imidlertid Abira seg av og dunket i mål. 1-2. På slutten av første omgang i det flotte været på Åstveit viste Amalie hvilken god fotballspiller hun er. Etter en ball erobring på egen 7 meter vant hun ballen, løftet blikket og slo en fantastisk pasning til Tertnes meget gode høyre kant, Beate. Beate slo inn turboen og parkerte Bergen Nord i sitt løp over mot Bergen Nord sin banehalvdel. Pasningen var av en utsøkte sorten og landet på lissen til en fremoverstormende Abira. På et touch dunket hun inn ballen nede ved venstre stolperot. Et angrepsmønster Tertnes har trent mye på i år. "Fantastisk" utbrøt en overbegeistret Tertnes trener og følte at dagen var reddet.

Sterk annen omgang av Bergen Nord

I andre omgang rokerte Tertnes litt på laget sånn at spillerne skulle få prøve seg i nye posisjoner. Tertnes fortsatte å spille fotball fra forsvar gjennom midtbane og til angrep. Imidlertid sleit Tertnes med raske Bergen Nord spillere som hadde en flott evne til å komme på riktig side av ballen og avverge de farligheter som Tertnes skapte. Etter 5 min i andre omgang hvor Tertnes forsvaret sleit med å finne posisjonen i sin iver med å angripe og det gav to kjappe mål til Bergen Nord. 2 - 4. Utover i omgangen skapte Tertnes flere sjanser men klarte ikke å score. På slutten av kampen satte Bergen Nord ennå inn enda ett mål og kampen endte 2 - 5.

Revansje til høsten

Alt i alt var det fortjent at Bergen Nord vant. De løp litt mer enn Tertnes jentene, var raskere inn i ballfører og ikke minst var de tøffere i taklingene. Resultatet er en god påminnelse om at fotball også handler om innsats og et sterkt ønske om å vinne kamper. Kampens store spillere Amalie uttrykte seg ganske revansjesugen "neste kamp vinner over Bergen Nord". Det var alle Tertnes jentene enige om etter kampen.

Tertnes trener Rune sa i oppsummerende kommentar at "Tertnes har det suverent beste banespill og slår mange lissepasninger men mangler hurtighet på mål. Pasningene må slås foran spillerne i stadig større grad og ikke rett i bena og med sitt etablerte offensive spille system er Tertnes sårbare for kontringer"

- Lett oppvarming av Tertnes før kamp i fantastisk vår vær på Åstveit Foto: Rune Eng.
- Lene varmer opp med spenst hopp. Foto: Rune Eng.
- Lene slapp inn 5 mål i kveld men var like blid etter kampen. Foto: Rune Eng.
- Stolte mødre utgjør kjerne i heiagjengen. Foto: Rune Eng.
- Oppvarmingen forgår som et Champions League lag. Foto: Rune Eng.
- Var det her kampen ble tapt ? for hard oppvarming...? Foto: Rune Eng.
- Pause resultatet var 2 - 2 Foto: Rune Eng.
- Dommeren var også god. Foto: Rune Eng.
- Bergen Nord i hvitt var tøffe i taklingene men her har Tertnes scoret. Foto: Rune Eng.
- En seiersvant heiagjeng matte innse at det ble tap i årets første 7er kamp. Foto: Rune Eng.
Treneren var veldig fornøyd med 2 - 2 målet til Tertnes. Foto: Rune Eng.