• Veiene kan tidligst åpne neste uke, sier Bergen kommune.

Tirsdag kveld ble Risnesvegen i Arna stengt på grunn av ras. Som følge av store nedbørsmengder har store steiner og jordmasser rast ned i veien.

— Det er ingen som er stengt inne som følge av raset, men det er en som er berørt av raset. Det er en kar som bor på utsiden av raset mot Trengereid, som ikke får ikke skapbilen sin. Den er for høy for tunnelen, sier driftssjef ved Samferdselsetaten, Atle Kleppe.

Åpnes tidligst nest uke

Kleppe forteller at kommunen har hatt geolog og entreprenør på stedet i dag for å undersøke muligheten til å rydde veien.

— Før veien kan åpnes, må vi ha tørt vær i minimum et døgn. Det er ikke forsvarlig å starte ryddearbeidet tidligere. Skråningen over veien må renses og sikres for løsmasser før arbeidet med å rydde veien kan utføres, sier Kleppe.

Hvis værmeldingen stemmer, blir det oppholdsvær søndag og natt til mandag.

— Får vi litt kulde samtidig, har vi muligheten til å rense ovenfor veien mandag. Så må vi ta ut massen i veien etterpå. Det vil si at vi tidligst kan åpne veien torsdag neste uke, sier han.

Veien er stengt etter siste huset før rasstedet på begge sider, men det er mulig å kjøre til Romslo eller Trengereid og ut på E16.

- Fare for flere ras

Kismulvegen i Fana har vært stengt siden søndag. Vinden det siste døgnet har gjort at ytterligere flere trær har veltet.

— Folk som har vært inne i dag sier at det må tas ned vesentlig flere trær før veien er tygg. Det far for at det kan komme ned flere trær dersom det blåser mye, sier Kleppe.

Ifølge Kleppe skal det jobbes på veien i helgen.

— Men veien vil ikke bli åpnet for trafikk før veien er helt ryddet og værforholdene tilsier at det ikke er fare for at flere trær velter, sier han.

Veien vil tidligst åpne tirsdag neste uke.

Si din mening i kommentarfeltet under!