Til sammen 1100 ansatte og studenter måtte dele på seks toaletter på Høgskolen i Bergen i formiddag.

Fryktet kaos

— Vi har taklet dette så godt vi kunne, og vi har unngått krisen. Toalettene fungerer heldigvis i den ene delen av bygget, sier Karl Olav Nummedal, prodekan ved Høgskolen i Bergen.

Det betyr at 700 tissetrengte studenter må følges fra en del av bygget til en annen for å gå på do.

— Det er selvfølgelig en kjedelig sak. Vannet forsvant onsdag klokken 16. Vi ante at det kunne skape kaos, sier Karl Olav Nummedal.

Skolen sendte ut en e-post til studentene i går kveld og orienterte om situasjonen.

— Vi visste om det på forhånd, så jeg hadde med egen drikkeflaske med vann, i hvert fall, sier student Jørgen Skauge.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

- Mindre rek til toalettene

Han har eksamen i matte i dag og er ikke bekymret for domangelen.

— Det er sånt som skjer. Jeg synes det er mer forstyrrende med støyen fra gravingen utenfor skolen, sier Skauge.

— Studentene er sporty og tar det fint. Men det er mye mindre rek til toalettene enn det pleier. Jeg synes det er et større problem at det ikke er kaffe å få i kantinen på grunn av vannledningsbruddet, sier eksamensvakt Jan Berentsen.

Vannledningsbruddet skyldes ikke graving i forbindelse med Bybanen, opplyser Fyllingen Maskin som er i sving utenfor Høgskolen.

— Det er en privat ledning til Høgskolen som har gått i stykker fordi den er gammel og i dårlig forfatning. Vi hjelper dem i nøden og regner med å få orden på det i løpet av dagen. Dette skjedde jo på et veldig uheldig tidspunkt, sier anleggsleder Tore Asheim i Fyllingen Maskin.

PÅ VANDRING: Student Jørgen Skauge og eksamensvakt Johan Sivertsen på rundtur for å finne et toalett som virker på Høgskolen i Bergen. - Det er selvfølgelig litt dumt, men det går jo greit, sier Skauge.
STENGT: Plakater om vannledningsbrudd og toaletter ute av funksjon var det som møtte eksamensstudenter ved Høgskolen i Bergen i dag.
UTEN VANN: Prodekan Karl Olav Nummedal var redd det skulle bli problemer da vannet forsvant fra Høgskolen i Bergen. - Men alt er under kontroll. Vi har ikke hatt lange køer på de doene som virker, sier han.
Ane Børhaug (arkiv)