Da brannvesenet kom på inspeksjon, var ikke ansvarshavende for fyrverkeriutsalget på Måseskjæret til stede. Dermed måtte Kim Johannesen og Remi Mikal Nilsen pakke bort alle rakettene og batteriene.

– Vi kjører det på lageret nå, sier Nilsen.

De to skulle stå på Måseskjæret og selge til ICA-butikken stenger klokken åtte i kveld. Men allerede klokken tolv ble det en brå slutt på salgsdagen.

– Det er greit at brannvesenet har kontroll, men vi vil at det skal være mulig å selge raketter. Vi hadde alt på stell, unntatt at ansvarshavende ikke dukket opp, sier Nilsen.

Nå prøver de seg igjen på nyttårsaften, da med ansvarshavende til stede.

Trekker tilbake trådløs avfyring

Brannvesenet har hatt mannskap ute i alle bydelene i dag for å kontrollere at rakettsalget er helt etter boken.

for to dager siden avgjorde direktoratet for samfunssikkerhet og beredskap (DSB) at produktet «Bright Spark Pyro System» skal trekkes fra markedet. Dette er et trådløst system for å få fyr på luntene. Pyro-systemet er ikke godkjent, og DSB ber de som har kjøpt produktet å levere dette tilbake til butikken.

Brannvesenet sjekker i dag at rakettutsalgene ikke har dette «Bright Spark Pyro System» til salgs.

I tillegg blir det kontrollert at de rette ansvarshavende for salget er til stede, hvordan utsalget ser ut, og at det er de korrekte produktene som selges.

– De utsalgstedene vi ikke rekker å kontrollere i dag, tar vi på mandag, sier overbrannmester Magnar Hestdal.

Lurer du på hvilke regler som gjelder for bruk av fyrverkeri i Bergen? Svaret finner du på Brannvesenets informasjonsside.

Amundsen, Paul S.