Politiet måtte stenge gjenvinningsstasjonen i Salhusvegen i Åsane rundt klokken 11.45 i formiddag.

— Jeg sto i kø i minst en halvtime. Det var mye folk her i dag, sier Lars Olsen.

Han var en av dem som benyttet fridagen til å kvitte seg med gammelt skrot i dag.

— Det har vært helt vilt her. Vi ble nødt til å åpne tidligere i dag da vi så hvor lang køen var, sier arbeidsleder på BIR i Åsane, Per Otto Bertelsen.

Etter hvert ble køen flere kilometer lang.

— Tilslutt stengte politiet her. Vi maktet ikke mer, forteller han til bt.no.

Køer helt til Texaco

— Køene sto helt ned til Texaco-stajonen ved IKEA. Vi måtte bare stenge miljøstasjonen. Den vil nok kunne åpne i perioder igjen i løpet av dagen, men det er ikke sikkert, sier politibetjent Christer Eriksen ved Arna og Åsane politistasjon.

bt.no fikk flere telefoner av irriterte kunder som sto i kø i Salhusvegen i dag. Også fra gjenvinningsstasjonen på Grønneviksøren fikk vi meldinger om lange køer.

Som julekvelden på BIR?

Dagen i dag er en av årets største avspaseringsdager, og mange benytter den til våropprydning og hagearbeid. Og så skal rasket vekk.

Tilhengeren er lastet og kanskje også leid, og der stopper det hele opp i Salhusvegen. Og på toppen av det hele stenger politiet miljøstasjonen.

— Er det en overraskelse for dere at det kommer mange kunder i dag?

-Nei, det er det slett ikke. Vi har inne ekstrabemanning, og prøver å lage flere køer inne på området til gjenvinningsstasjonen i Salhusvegen. Problemet er at det hoper seg opp når alle skal dit samtidig, sier informasjonssjef Kjersti Kildahl i BIR til bt.no.

Søndagsåpent i Samnanger

— Har dere vurdert ekstrafelt langs Salhusvegen og utvidete åpningstider på stasjonene?

— Ja, vi vurderer det med ekstrafelt. I tillegg planlegger vi en ny gjenvinningsstasjon i på Hylkje, men den åpner ikke før om to år. Vi har ikke vurdert søndagsåpent ennå, men vi vil vurdere det. I Samnanger har vi som en prøveordning åpent mellom klokken 17.00 til 20.00 om søndagene. Det var tenkt som et tilbud blant annet for folk som kommer fra hyttene på Kvamskogen, men vi ser at det også kommer folk fra Arna og Åsane der på søndagene, sier Kildahl.

Klokken 13.00 får bt.no melding om at BIR igjen har åpnet i Salhusvegen.

Også køer i Rådalen

«Det er også lang kø til forbrenningsanlegget i Rådalen. Noen i nabolaget vårt ville kaste noe skrot, men kom tilbake med full tilhenger etter å ha stått halvannen time i kø», skriver en leser til oss klokken 13.15

<b>TRAVELT:</b>- Det har vært helt vilt, forteller Per Otto Bertelsen, arbeidsleder i BIR. Han jobbet på spreng med å få unna alt bosset som ble levert i dag. FOTO: ANE BØRHAUG
<b>RYDDER:</b> Geir Lislerud har ryddet loft og kjeller. - Det var masse folk her i dag, sier han. FOTO: ANE BØRHAUG
<b>SKROT:</b> Lars Olsen benyttet fridagen til å kvitte seg med gammelt boss. - Jeg sto i lang kø, sier Olsen. FOTO: ANE BØRHAUG