Dermed ble det ingen tur på Ulriken for Philip Stordal Mjelde (1) og de andre barna i Ravnebjerget barnehage i dag.

— Det er rett og slett pinlig. Vi har sett hele skoleklasser som har kommet opp hit og måtte snu, sier Jorunn Hansen, pedagogisk leder på Ravnebjerget barnehage.

Se Vestlandet i strålende sol

Barnehagen er nærmeste nabo til Ulriksbanen og er flittige brukere av fjellet både sommer og vinter.

— Området her er veldig utbygget. Det er få steder igjen der barna kan få utfolde seg. De synes jo det er helt topp å få komme på Ulriken. De minste kan ikke gå opp, og pleier å elske det når vi tar banen opp, sier Hansen.

Stengt til påske

Ulriksbanen skal ifølge daglig leder Anthony Hutchinson være stengt til 1. april.

— Vi har fått en del reaksjoner på at banen ikke er åpen for publikum, men det har sine årsaker. Her må et helt nytt billettsystem på plass, og det må ansettes flere folk slik at driften blir forsvarlig og effektiv. Dessuten er vi ennå ikke ferdig med redningsøvelsene vi har i samarbeid med Brannvesenet, sa han til BT i forrige uke.

Fin helg i vente

Dersom noen skulle være i tvil: Det er strålende sol over Bergen i dag, og finværet skal fortsette.

— Alt tyder på at det blir en fin helg. Det blir kanskje ikke tindrende klart, men vi får sol. Det blir fortsatt kaldt og tørt, sier vakthavende meteorolog Roar Hansen til bt.no.

Ifølge prognosene til Storm Weather Center får vi ikke en dråpe regn før onsdag 14. februar.

— Det er veldig usikkert så langt frem. Det er nemlig et nedbørsområde som begynner å nærme seg fra England. Det er uklart når det kommer hit, og om det kommer i det hele tatt. Vi får bare vente og se, sier Hansen.

ANE BØRHAUG (MMS)
ANE BØRHAUG (MMS)
ANE BØRHAUG (MMS)