Med bare ni grader i klasserommene var det rett og slett for kaldt til å kunne drive undervisning, melder Vest Nytt.

– Forklaringen er at varmeanleggene har brutt sammen i påsken, sier rektor Hans Rasmussen.

Les også: Kaldeste natten hittil i år

Da personalet kom på jobb i morges, innså de raskt at elevene måtte sendes hjem.

– Vi kontaktet de foresatte og fikk gitt beskjed, sier rektoren.

Datafeil

Soneleder Alf Anglevik i Fjell kommune, som har overoppsyn med vaktmestrene i kommunen, ble selv utkommandert til Liljevatnet skule i dag.

— Vaktmesteren er sykemeldt, så jeg måtte trå til. I mine tolv år i kommunen har jeg aldri opplevd å måtte stenge en skole, sier sonelederen.

Han forteller at det hele skyldes en datafeil.

— Det var en datafeil som koblet ut varmeanlegget. Ingen vet når og hvorfor feilen oppstod, og dermed ikke om varmen har vært av hele ferien, sier Anglevik.

Blir skole onsdag

Han låser seg inn i rommet hvor teknikken på skolen styres fra. Store, sølvfargede rør slynger seg rundt i hele rommet. Det er tid for temperatursjekk.

— Varmeanlegget går for fullt igjen, og temperaturen er på vei opp. Jeg går utifra at det er varmt igjen i morgen tidlig, sier sonelederen.

Rektor Rasmussen lover at det blir skole onsdag.

– Feilen ble rettet i formiddag, men det tar en stund å varme opp bygningen, sier han.

Lek i snøen

Iben Njøten (9,5) og kameraten Emil Kalsaas (7,5) klarte ikke å holde seg borte fra skolen i dag, selv om den ble stengt. De var blant de få elevene som var å se på Liljevatnet skole midt på dagen i dag.

De synes det var både gøy og kjedelig at skolen ble stengt.

— Det var litt bra og litt dårlig. Det var bra å ikke måtte på skolen og kunne leke i snøen. Men samtidig hadde jeg lyst til å lære noe, sier Emil.

— Hva skjedde da dere kom på skolen?

— Jeg var ute og lekte i snøen da mange fra sjette klasse kom løpende og ropte at vi hadde fri. Jippi, tenkte jeg da. Men jeg har lyst tilbake på skolen i morgen. Én dag er nok, sier Iben.

Emil synes det var skikkelig kaldt på skolen.

— Jeg begynte å fryse på bena med en gang jeg kom inn, sier han og hopper på snowraceren igjen.

SENDT HJEM: Varmeanlegget ved Liljevatnet skule i Fjell koblet seg ut i løpet av ferien, og alle elevene måtte derfor sendes hjem i dag.
BORGHILD BERGE (MMS)
DATAFEIL: En feil på denne datamaskinen førte til at varmeanlegget koblet seg ut. - Jeg har aldri stengt en skole før, sier soneleder Alf Anglevik i Fjell kommune.
BORGHILD BERGE (MMS)
AKING: Emil Kalsaas (7,5) (t.v.) og Iben Njøten (9,5) har brukt dagen til å leke i snøen.
BORGHILD BERGE (MMS)