Pinsevennenes evangeliesenter på Nappane er del av et nettverk av alternative behandlingssteder for rusmisbrukere. Organisasjonen har hatt alvorlige problemer med driften av sentrene sine, og har den siste tiden valgt å stenge ti av dem.

Både beboerne og de ansatte ved Nappane har fått tilbud om å flytte til Varna Evangelisenter ved Moss. Og det ser ut til at alle aksepterer å bli flyttet på.

— Vi fikk beskjed om at vi skulle stenges onsdag 24. september. En uke etter var det kroken på døren for oss, sier Ingunn Færø Valdersnes, som styrer senteret sammen med sin mann Steinar Valdersnes.

— Det kom som lyn fra klar himmel, og vi syns det var litt merkelig. Vi åpnet senteret igjen i 2001 etter å ha vært stengt i et halvt år. Og vi har brukt mye tid og penger på å utvide kapasiteten her fra fem til 16 plasser. Så dette er en svært overraskende omveltning for oss.

Nappane har tatt imot behandlingstrengende rusmisbrukere fra hele landet. Samtlige 12 som var til behandling på senteret har akseptert tilbudet fra Moss. Og styreren tror ikke flyttingen vil skape for store problemer.

— Vi tror egentlig dette er en midlertidig løsning. Og vi håper vi kommer i gang igjen her på Nappane med tiden, sier Ingunn Færø Valdersnes.