Lørdag skal vinden øke på langs hele vestlandskysten og i høyfjellet.

Det er kolonnekjøring på Hemsedalsfjellet og Haukeli. Riksveg 7 over Hardangervidda var åpen tidlig lørdag morgen, men den er nå stengt for personbiler, og det er kolonnekjøring for biler over 7,5 tonn.

Fylkesveg 50 mellom Hol-Aurland har vært stengt i natt på grunn av veiarbeid, planen var å åpne veien som normalt klokken 8, men den er også stengt, klokken 08.50.

Vikafjellet er stengt. Klokken 21.30 var det ingen endring på fjellovergangene.

Veltede trær

Lørdag morgen blåste et tre over ende i Hausdalsveien på Kalandseidet. Der er også en gatelykt blåst ned, og strømledninger henger lavt, forteller operasjonsleder Ole Geir Magnussen i Hordaland politidistrikt. BKK er varslet om dette.

På Florvåg på Askøy er det også et tre som holder på å falle over veien. Det henger i strømledninger og Askøy Energi er varslet.

Vaktoperatør Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen i Hordaland forteller at de har fått inn to-tre meldinger om andre trær som har veltet over veier i fylket i løpet av natten.

— Folk må være obs på at vinden kan ta med seg diverse løse gjenstander ut i veien i dag, sier han.

Blant annet sto en bom delvis ut i veibanen på Riksveg 555 utenfor Lyderhornstunnelen retning Sotra.

Storm

Statsmetorolog Haldis Berge ved Vervarsling på Vestlandet kan melde at det blir en stormfull helg. Lørdag blir det sørøstlig liten til full storm på utsatte steder.

Mot kvelden og på natten minker vinden noe, men søndag skal den øke til liten storm igjen.

— Lørdag er det skyet og utrygt for snø og sludd på Vestlandet, sier Berge.

Søndag ettermiddag blir det oppholdsvær, og det kan til og med bli solgløtt innimellom.

— Men vinden er ganske kraftig, så man kan vel ikke akkurat kalle det fint vær, sier Berge.

Vervarslinga har sendt ut obs-varsel på grunn av vinden. Folk må være oppmerksomme på løse gjenstander utenfor husene sine og på at det kan være vanskelige kjøreforhold.

Sotrabrua åpen

Det blåser kraftig over Sotrabrua, men den er fremdeles åpen.

— Det er en middelverdi på 21,3 meter i sekundet, med maksverdi oppe i 26 meter i sekundet, sa operasjonsleder Magnussen til BT tidligere lørdag.

Politiet tar en løpende vurdering av om broen skal stenges. Klokken 14.45 ble vinden på broen målt til 13,3 m/s. Trafikken gikk som normalt.

Hvordan merker du uværet? Ring oss på 02211, eller send bilder/video til 2211@bt.no eller på MMS til 2211.

Norled melder at sørgående hurtigbåt fra Bergen kansellerer anløpet i Bekjarvik klokken 11.30 på grunn av dårlig vær. Fergesambandet Leirvåg-Sløvåg har åpnet igjen etter at det ble innstilt på grunn av været. Trafikken skal gå som normalt fra 08.15.

Mye vind over Hardangerbrua

Over Hardangerbrua er det automatiske systemer som gjør at broen stenger når vinden blir for kraftig.

— Det er stor sannsynlighet at den vil stenge i perioder i løpet av lørdagen, men da er det som oftest snakk om kortere stenginger, sier Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen.