— Det er gigantiske steinmasser som har rast ut, sier Stein Sørevik, som kom kjørende like etter at raset hadde gått. Ingen biler kommer forbi rasstedet, som ligger mellom Romarheim og Vikanes.

Politiet tror ikke noen skal være tatt av raset.

— Vi håper det ikke ligger noen under den største steinblokken, sier politibetjent Erik Hanson ved Arna og Åsane politistasjon.

Politiet rykket ut fra Arna og Åsane politistasjon. De er på stedet med to mann og har sperret av området. De jobber nå med å omdirigere trafikken via Modalen eller Masfjorden.

Må trolig sprenges bort

Bjørnar Nygard var på vei hjem til Modalen da han ble hindret av raset. Han var en av de første på stedet. Nygard ringte Vegvesenet med det samme og varslet dem om steinmassene.

— Det kunne gått liv tapt. Dette er ikke et rasutsatt sted, så det er veldig merkelig, sier Nygard til bt.no.

Ved 17.45-tiden er Mesta kommet frem til rasstedet. Den største steinblokken er så stor at den sannsynligvis må sprenges bort.

— Det er snakk om store blokker. Det er mulig de må bore eller sprenge for å få fjernet dem, sier vaktoperatør Eivind Hope ved Statens Vegvesen.

— Det er vanskelig å si når veien kan åpnes igjen. Vi håper å få klarhet i det i løpet av noen timer. Forhåpentlig kan vi rydde deler av veibanen slik at vi kan få trafikken forbi.

Omkjøring via Rv 57

Det er satt inn ekstra ferger på strekningene Leirvåg-Sløvåg (Rv 57) og Masfjordnes-Duesund, men likevel er det flere kilometer lange køer ved begge fergestedene. Det opplyser vaktoperatør Tore Pedersen i Statens vegvesen.

For de som kommer fra Bergen og skal nordover er anbefalt omkjøring E16 via Dale og Modalstunnelen.

Veien åpnes ikke før tidligst mandag.

<b>LANGE KØER:</b> Det er lange køer til fergen mellom Masfjordnes og Duesund i kveld på grunn av raset.<br/>FOTO: MARY HOPE
GRAFIKK: JOAKIM LARSSON