Statens Vegvesen skal bygge nytt kryss Fjøsangerveien – Minde Allé. Og i den forbindelse er det duket for mer trafikkaos for bilistene.

Ett nordgående felt i Fjøsangerveien blir mandag stengt frem til det nye krysset Fjøsangerveien – Minde Allé åpner i mai neste år. Det vil si åtte måneder med nytt trafikkmønster.

— Man kan leve med å komme for sent, med lange køer, miljøforurensing og irritasjon i en uke. Men med tanke på at dette skal ta så lang tid, så kan man spørre seg om Statens Vegvesen virkelig har jobbet hardt nok med å finne alternative løsninger, sier administrerende direktør i GC Rieber Eiendom AS, Bjart Nygaard, til NRK Hordaland.

Ifølge beregninger som Bergen Næringsråd tidligere har gjennomført,

taper næringslivet i byen allerede to millioner kroner daglig på gravearbeidet i sentrum.

Nygaard er en av flere næringstopper i Bergen som nå har sendt et protestbrev til Vegvesenet. Han mener kostnadene for samfunnet er så høye i forbindelse med veiarbeidene, at Vegvesenet bør bruke betydelige summer for å korte ned ventetiden.

Vegvesenet på sin side, er ikke interessert i å bruke mer betydelige summer enn de allerede gjør.

— I utgangspunktet er det ikke mulig å korte ned tiden. Entreprenørene jobber fra tidlig morgen til kveld, samt lørdager, og noe mer ville ikke være forsvarlig, sier Øyvind Dale, byggeleder for Mindekrysset i Statens Vegvesen til NRK Hordaland.

KØ: Slik så det ut i Fjøsangerveien i forbindelse med gravearbeid i November i fjor. Nå er det på'an igjen.
Rune Stølås