SISTE: Banen er nå åpnet. Første tog går klokken 14.50 torsdag.

Flåmsbanen var torsdag stengt for togtrafikk mellom Myrdal og Flåm etter et ras natt til torsdag. Raset skjedde mellom klokken 04 og 05.

— En relativt stor stein har løsnet fra fjellsiden og falt ned rett på toglinjen, sa Ragnhild Aagesen, pressevakt i Jernbaneverket torsdag morgen.

FLÅMSBANEN VAR STENGT: Steinen, som nå er fjernet, har falt ned gjennom et overbygg og truffet jernbanelinjen. Den gjorde ingen skade på sporet.
JERNBANEVERKET

Raset gikk ved Leite, like nord for Myrdal. Et arbeidslag fra Jernbaneverket, som jobbet et annet sted på linjen i natt, oppdaget raset da de var på vei tilbake.

Ventet på geolog

Steinen gjorde ingen skade på sporet.

— Men vi må ha en geolog til å se på fjellet og vurdere om vi må gjøre sikringsarbeid eller om det er trygt å åpne, sa Aagesen torsdag formiddag.

Flåmsbanen er en vel 20 kilometer lang toglinje mellom Myrdal og Flåm i Aurland, som forbinder Sognefjorden og Bergensbanen.

Buss for tog

I 2013 reiste 716.000 personer med Flåmsbanen. Den er en svært populær turistattraksjon om sommeren, særlig for cruiseturister, men fungerer også som kollektivtrafikk for innbyggerne i Flåmsdalen.

Det ble satt opp buss for tog for reisende til og fra Flåm mens banen var stengt.