— I utgangspunktet dekket steinblokkene den ene delen av kjørebanen, men vi har valgt å sperre vegen, forteller operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt.

Klokken ti tirsdag morgen er en geolog kommet frem til rasstedet for å undersøke om det er fare for flere ras i området.

Like før klokken 11 tirsdag kommer konklusjonen: Geologen mener det er fare for at det kan gå flere ras. Fanafjellet vil være stengt ut året, og flere dager inn i 2015.

FANAFJELLET: Geolog Harald Hauso undersøker rasstedet.
JAN M. LILLEBØ

Bevegelser

Raset skjedde ved Ramberget på fylkesvei 163. Ifølge politiet og vegmyndighetene var det bevegelser i fjellsiden også etter selve raset.

— Akkurat for øyeblikket er vi usikre fordi vi må sjekke hvordan det ser ut i fjellsiden. Derfor blir veien stengt inntil det lysner slik at vi får bedre oversikt over hvor dette kom fra, sa trafikkoperatør Hanne Norheim ved Vegtrafikksentralen tidlig tirsdag morgen.

Alternativ vei til Bergen er via E39, Osvegen.

Stengt og kolonne

Ifølge Vegtrafikksentralen er det ikke kommet meldinger om køer etter at Fv. 163 ble stengt tidlig tirsdag morgen.

Forøvrig melder ikke Vegtrafikksentralen om problemer i trafikken i Hordaland. På fjellet er det kolonnekjøring over Hardangervidda, og å fylkesvei 50 Hol-Aurland.