Brannvesenet i Eidfjord har i hele dag brukt helikopter til å slukke brannen i fjellsiden.

— Det ser ut som vi har fått slukket alt nå. Det er ingen synlig røyk lenger. Men solen steiker og det er litt bris, så det skal nesten ingen ting til før den tar seg opp igjen, sier brannmester Paul Amundsen i Eidfjord.

Det var ingen verdier som brant, og heller ikke fare for at brannen skulle spre seg. Grunnen til at brannvesenet likevel valgte å sette inn helikopter, er den plagsomme røyken.

— I løpet av natten la røyken seg som teppe over store deler av Eidfjord, til stor plage for folk i bygden, sier Amundsen.

Steiner startet brannen

Brannstedet ligger mellom øvre og nedre Eidfjord, ved avkjøring til Kvamsdalen. Et steinras utløste brannen, men det har ikke rast steiner ut på veien.

— Løse steiner føk nedover den bratte fjellsiden, og gnister har antent brannen, sa operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til bt.no i går kveld.

Politiet fikk melding om brannen klokken 23.47, og det lå i går kveld an til at brannen ville ulme gjennom hele natten. Helikopter er eneste måte å komme til brannstedet. På toppen av fjellsiden er det snø og is, og spredning er derfor utelukket.

— Brannsjefen på stedet har besluttet at det ikke kan gjøres noe. Man kommer ikke til, og det er heller ikke spredningsfare, opplyser Brannvakten i Bergen.

Dermed fikk brannen brenne i fred i natt.

— Det kan holde på langt utover natten, så tørt som det er nå, sa brannvakten i går kveld.