Et steinras i Flenjatunellen stanset bussene til Vålerengasupportere i Flåm i ettermiddag. 450 Vålerenga-supportere har kjøpt billett til kampen på Brann stadion i kveld. Kjernen i supporterorganisasjonen Klanen, rundt en tredjedel av Vålerenga-fansen, har sittet fast i bussene.

Klokken 15.16 åpnet tunnellen igjen. Det betyr at de i beste fall kan nå frem til Brann Stadion omtrent samtidig som kampen begynner.

— Hvordan er stemningen i bussene nå?

— De har øl og kjøleskap, så de klarer seg. Bergen er uansett ikke en by som det er verdt å bruke så mye tid på, talsmann for Klanen, Svein Erik «Svenna» Bakke.

Leit, synes Bataljonen

Leder i Brann supporterklubb Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, antyder at Klanen burde tatt høyde for årstiden og startet litt tidligere.

— Det er leit for klanen, sier han etter en liten latter.

— Vi hadde sett frem til å vise hvem som er sjefen. Det er alltid spennende å ha skikkelig konkurranse på tribunen. Klanen er de som innimellom kan utfordre oss, sier han.

Han rapporterer at stemningen blant Brann-supporterne er god.

— Vii hadde kickoff i går på fotballpuben. Rune Skarsfjord heiet opp stemningen. Det blir en tøff kamp. Vålerengen har forsterket laget kraftig, men jeg tror at Brann vinner. Vi skal lage fest, sier Lillebøe-Hansen.

Steinras

Det var et steinras inne i tunnellen som stengte veibanen i formiddag.

Dersom bussene til klanen skulle kjørt en annen vei, måtte de ha reist helt tilbake til Lærdal og over Vikafjellet, noe som trolig vil ta like lang tid som å vente.