— Det er veldig kaldt å sitte her! sier benkesitter Kristin Silver Mossin (46). Torsdag ettermiddag sitter hun og kollegaen Marita Olsen (29) og på en av steinbenkene utenfor Galleriet på Torgallmenningen..

— Vet dere at dere sitter på varmekabler nå?

Mens Mossin reagerer med forbauselse, visste Olsen om varmekablene.

— Men de kan da ikke ha vært påskrudd på en stund, mener hun.

Holder deg varm om sommeren

Men faktum er at det har de. Det er bare det at de ikke skal holde deg varm om vinteren. Det er om sommeren du skal få kjenne den virkelige effekten av varmekablene.

— Hovedpoenget med varmekablene er at man skal kunne sitte lettkledd på steinbenkene om sommeren. De er nemlig laget av naturstein, og naturstein er kaldt, sier seksjonsleder ved Grønn etat i Bergen kommune, Rune Hesjedal, til bt.no.

At den lille lunken i tillegg hindrer snøen i å legge seg på benkene om vinteren, er heller for en bonus å regne.

Hesjedal forteller at det har vært litt problemer med strømmen i benkene, men at de fungerte fint under siste kontroll i vår.

— Vi har aldri fått klager på benkene eller spesifikke ønsker om noe annet. Og folk sitter jo på dem, så da trives de tydeligvis, sier han.

Sitteunderlag

  • Det hender vi tar med oss sitteunderlag fordi benken er så kald, sier Mossin.

Men hun skulle bare visst; benken kunne vært enda kaldere.

— Varmen vi har på om vinteren hindrer at det legger seg snø på benkene, men de vil ikke føles varme når vi nærmer oss kundegrader, sier Hesjedal.

Ifølge ham er det ingen planer om å skru opp varmen i benkene. Dermed får du nøye deg med den lille varmen benkene gir, og eventuelt gjøre som Mossin og ta med deg sitteunderlag.

Visste du at det er varmekabler i benkene på Torgallmenningen? Bruk kommentarfeltet under!