Torsdag ettermiddag gikk det galt da en entreprenør skulle sprenge på en byggeplass i Strøno i Os. Steinene haglet over nabolaget.

Det var på det nye byggefeltet like ved skolen i Nord Strøno at en entreprenør gjennomførte en sprengning som kom ut av kontroll torsdag ettermiddag i 17-18-tiden.

— Ja, vi fikk dessverre en liten steinsprut i går da vi holdt på å sprenge på en byggeplass. Vi gikk ned i nabolaget etterpå og så at det var tre eller fire taksteiner som var knust, sier Nils Lunde i Bergsikring & Entreprenør til bt.no.

. ..det haglet med stein nedover i veien mot oss. Nabo

Stein gjennom taket

En huseier som bor ca. 200 meter nedenfor sprengningsområdet på andre siden av veien oppdaget at en stein hadde gått rett gjennom taket på huset hans da han kom hjem torsdag kveld.

— En stein på to og et halvt kilo har gått rett gjennom takutstikket på huset og en annen stein har knust en takstein og gått gjennom taket på garasjen, sier eieren til RadiOs.no.

Det ligger ellers en del mindre stein både på garasjetaket og på grillhuset til huseieren.

Ifølge entreprenøren var det ingen hjemme i huset der en stein gikk gjennom hustaket. Lunde sier han vil ta kontakt med huseier i dag.

Barn lekte

Hos naboen var det barn ute og lekte da det ble sprengt og steinene haglet i nabolaget.

— Vi hadde barnebarn og vår sønn ute da det ble sprengt og det haglet med stein nedover i veien mot oss. Dette kunne gått skikkelig galt, men heldigvis var det ingen som ble truffet av steinene denne gang, sier naboen til RadiOs.no.

— Vi har kanskje feilberegnet lite grann og det var kanskje ganger i fjellet som vi ikke kjenner så godt. Vi beklager virkelig det som har skjedd, sier Lunde.

Bekrefter uhellet

Politiet var ute på stedet og så på byggeplassen og snakket med folk i området torsdag kveld.

— Vi fikk melding om sprengingsuhellet og var ute på stedet torsdag kveld. Vi har vært i kontakt med entreprenøren som bekrefter at de har hatt et sprengingsuhell. Vi har opprettet en undersøkelsessak på hendelsen og vil følge dette opp videre, sier politibetjent Kenneth Rastad til RadiOs.no.