RUNE CHRISTOPHERSENRAGNHILD HOV rune.christophersen@bt.no

– Jeg hørte et drønn, skrek til og dro barna i sikkerhet. Da jeg forsto at storsteinen hadde løsnet og truffet huset vårt, tok jeg til tårene, sier Åslaug Løklingholm, som er datter av ordfører Ingmar Ljones.

I går ettermiddag, like etter klokken halv seks, løsnet plutselig en seks tonns steinblokk over huset hennes, og braste inn i veggen og raserte deler av kjøkkenet.

Huset hennes i Teigane 52 i Indre Arna sto så sent som torsdag i fare for å bli knust av en annen kjempestein.

Fjellsiden har i mellomtiden ikke blitt sikret på noen måte, ifølge politiet og kommunens innleide konsulentselskap.

– Steinen løsnet uten forvarsel. Jeg hørte bare et drønn, men forsto likevel straks hva det var, etter at en liknende stein løsnet torsdag, sier Løklingholm, som har termin om halvannen uke.

Barna Stian (6) og Henriette (3), lekte sammen med tre nabobarn i stuen da den dramatiske hendelsen skjedde.

Åslaug og ektemannen Hallgeir har helt siden de flyttet inn i huset for tre år siden forstått at det kunne komme steinsprang mot huset deres.

Derfor tok de kontakt med Bergen kommune for å få sikret huset allerede da de flyttet inn, men ingenting skjedde. Representanten fra kommunen og entreprenøren skal ha gjort det klart at det var trygt å bo i huset.

– Vi klaget flere ganger, men kommunen og entreprenøren skyldte på hverandre. Vi kjente oss maktesløse, og ga til slutt opp, sier Åslaug.

Først i går kom ekspertisen, men da var det egentlig for sent.

Nå er to hus med to småbarnsfamilier i boligfeltet evakuert. Familiene har fått beskjed om at de må bo hjemmefra på ubestemt tid.

Familien Løklingholm har flyttet hjem til Åslaugs foreldre, Ingmar og Berit Ljones.

– Vi regner med at vi blir fem før vi flytter hjem igjen, sier ekteparet.

Les også: Fare for nye steinsprang

EVAKUERT: Kjempesteinen braste rett inn i kjøkkenveggen til Åslaug og Hallgeir Løklingholm. Nå har familien måttet flytte hjemmefra på ubestemt tid. (Foto: Bjørn Erik Larsen)