• Jeg er veldig glad for at ungene var inne. Dette kunne gått skikkelig galt, sier Eirin Thunes i Gjæringsskjenet i Godvik. Tirsdag kveld dalte en stein ned rett over hodet hennes, og knuste takstein på huset der hun bor.

Åsmund Egeland

Steinen stammet fra sprengningsarbeider på fjellet ovenfor, et godt stykke fra huset.

— Jeg var inne i huset. Plutselig smalt det kraftig, og huset ristet. Jeg løp til vinduet. Utenfor stod det naboer som fortalte at en stein nettopp hadde truffet huset mitt. Den nærmeste naboen min var ute i hagen da det skjedde. Hadde steinen havnet lenger til venstre, kunne han ha blitt truffet, sier Eirin Thunes.

Hendelsen satte en støkk i beboerne i idylliske Gjæringsskjenet like ved Byfjorden. Etter råd fra naboer ringte Eirin Thunes til politiet. Politiet besøkte deretter stedet.

— Det blir skrevet anmeldelse, og skytebasen og vitner vil bli kalt inn til avhør. Etter at vi har nøstet litt, vil vi finne ut om det har skjedd noe klanderverdig. Foreløpig ser det ut til at reglene er blitt fulgt, sier vakthavende ved Laksevåg lensmannskontor, lensmannsbetjent Bjørn Sverud, til BTs nettutgave.

Sprengningsarbeiderne som holdt på med å opparbeide nye tomter kom også til huset og tilbød seg å reparere skadene på taket.