Klokken 15.20 i ettermiddag fikk politiet melding om et sprengingsuhell i Bjørgeveien.

— Det er forholdsvis store skader. Det lå stein, takstein og bygningsmateriale i store deler av stuen, sier Øystein Nordstrand, politibetjent ved Bergen Vest politistasjon.

— Det pågår arbeid på tomten ved siden av. Flere steiner skal gått gjennom taket hos naboen, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Stanset

Politiet var på stedet ved 15.40-tiden. Ingen personer kom til til skadet i sprengningsuhellet.

— Det ser ut til at det har skjedd en feilvurdering i måten sprengingen ble gjort på. Nå vil etterforskningen gå sin gang, og det vil forhåpentligvis belyse saken nærmere, sier Nordstrand.

Politiet har nå stanset arbeidet på nabotomten.

— Vi har beslaglagt et sertifikat fra en som jobbet med sprengningen. Det vil bli opprettet en politisak på forholdet, opplyser Bjarne Flokenes ved operasjonssentralen i Hordaland politidistrikt.

- Stor fart

  • Sannsynligvis har det vært en sprekk i fjellet som gjorde at steinene ble blåst ut. Sprengningsmattene var godt sikret med kjettinger festet i fjellet, sier Even Hilland som jobbet på stedet.

Det var ikke Hilland som sto for sprengningen.

— Steinene var nok ikke større enn en knyttneve hver. Men nabohuset ligger en god del høydemeter fra tomten og steinene har dermed fått stor fart, sier han.