• Det føltes dramatisk. Et kvarter senere ville steinen kunne truffet personer, sier domprosten.

Midt under dagens preken kom det et skikkelig smell da en stein hadde løsnet og falt ned ved siden av og på alterringen i Bergen domkirke i formiddag.

Trodde det var skyting

— Det var et skikkelig smell. Noen ble redde fordi de trodde det var skudd. Men det viste seg altså at en stein hadde løsnet og falt ned, sier domprost Jan Otto Myrseth.Han ble skikkelig skremt av hendelsen.

— Et kvarter senere skulle det være nattverd, og da ville sannsynligvis steienen kunne truffet folk og ført til personskade, sier Myrseth.

Han har tatt kontakt med de byggansvarlige med tanke på å få vurdert risikoen for nye steinsprang.

SMELL: Domprost Jan Otto Myrseth i Bergen var midt i dagens preken da en stein braste i gulvet ved siden av alterringen i Bergen domkirke søndag. - Det kunne blitt dramatisk, sier Myrseth
HEIKO JUNGE

— Det er uansett klart at vi ikke kan benytte den delen av kirken nå. Jeg regner med at Akasia som har ansvaret for det bygningsmessige vil se på dette i morgen, sier domprosten.

-Skikkelig dramatisk

Rune Valderhaug var liturgisk medhjelper og satt bare noen meter fra der steinen braste i gulvet.

TÅRNTRØBBEL: Domkirken står foran et omfattende reparasjonsarbeid. Kirken vil likevel holde åpent når trappetårnet (det lille fremst) og klokketårnet bak skal fikses. FOTO: VEGAR VALDE

— Dette kunne blitt skikkelig dramatisk. Det var en skremmende opplevelse, og dersom steinen hadde truffet mennesker ville det kunne endte med personskade, sier Valderhaug.

Domprost Myrseth forteller at det nylig er utarbeidet en rapport om tilstanden på Bergen domkirke.

— Det er noen punkter i den rapporten som påviser forhold vi ikke kan vente med å utbedre. Hvordan denne hendelsen vil påvirke hva som skjer blir forhåpentligvis klart til uken, sier Jan Otto Myrseth.