I går ble en mannlig venn av kvinnen fengslet i Bergen tingrett. Politiet mener han har befatning med narkotikapartiet.

— Vi har funnet mannens DNA på en tape på amfetaminen, bekrefter politiadvokat Kjetil Kvalvik i Hordaland politidistrikt over BT.

Nekter befatning

Mannen stiller seg helt uforstående til de alvorlige anklagene mot seg, men bekrefter at han har bodd hjemme hos kvinnen.

— I denne perioden er det godt mulig at han kan ha tatt bort i noe tape, men han har ikke noe med narkotikaen å gjøre, sier mannens forsvarer, advokat Johan Eide.

Mannen er tidligere domfelt en rekke ganger, blant annet for grove narkotikalovbrudd. Dermed skulle det ikke mye til for at Bergen tingrett fengslet ham for fire uker.

— Vi har valgt å ta betenkningstid på avgjørelsen, sier Eide.

Rikt narkoutvalg

Den 39 år gamle venninnen til mannen ble pågrepet i februar i år, og har siden sittet fengslet. Da politiet stormet inn i leiligheten hennes i sentrum fant de et bredt assortert utvalg i narkotika. Til og med i kroppens hulåpninger oppbevarte kvinnen dop.

Kvinnen hadde følgelig små muligheter til å komme seg unna saken, og har i avhør erkjent de faktiske forhold.

— Hun har forklart seg om sin befatning og ønsker å få saken overstått, sier advokat Jørgen Riple.

Kvinnen har sagt at hun hadde et opplegg sammen med en annen person, men vil ikke navngi vedkommende. Det er på det rene at flere personer har hatt tilhold hos kvinnen i tiden forut for at beslaget ble gjort.

Nå må kvinnen belage seg på flere år bak murene. Befatning med så store mengder amfetamin straffes med fengsel i minst fem år.

— Det er en omfattende og alvorlig sak. Hvorvidt vi har flere mistenkte vil jeg ikke si noe om, sier politiadvokat Kvalvik til BT.

Kvinnens forsvarer, advokat Jørgen Riple