Leteaksjonen ble etter savnede Steffen Måkestad (15) ble avsluttet i 20.30-tiden onsdag kveld.

— Gutten er funnet, uskadet og i god behold. Aksjonen er derfor avblåst, sier lensmann i Odda, Øyvind Rossedal.

Gutten ble funnet en drøy time etter at leteaksjonen ble utvidet. Et Sea King-redningshelikopter ble satt inn i søket litt etter klokken 19, samtidig som omtrent 40 personer fra Sivilforsvaret, Norske redningshunder, Røde Kors og frivillige var ute og lette etter gutten.

— Han er nå kommet hjem til moren. Politiet er der og snakker med ham, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Setter inn helikopter

Da var søket begrenset til området rundt Odda, etter at det tidligere onsdag ble nevnt at 15-åringen skal ha blitt observert på Haukeliekspressen. Dette var ett av sporene politiet jobbet med, men lensmann Øyvind Rossedal fortalte onsdag kveld at denne og andre etterretningsopplysninger ikke hadde ført frem.

— Vi konsentrerer nå søket om Odda, særlig vestsiden. Vi har valgt ut noen områder basert på opplysninger vi har fått inn, sa Rossedal onsdag kveld.

Politiet undersøkte området rundt hjemmet til 15-åringen i Rødna tirsdag kveld og natt til onsdag. De har også snakket med lærere, naboer og venner.

Skulle på skolen

Steffen Måkestad (15) gikk hjemmefra tirsdag morgen. Han skulle på skolen, men dukket aldri opp der.

— Han er sist sett da han forlot hjemmet ved 08.15-tiden, sa politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand i Hardanger-politiet onsdag formiddag.

Politiet i Hardanger satte i gang et søk i Odda i morgentimene onsdag og kalte inn mannskap fra Norske Redningshunder, Røde Kors og Sivilforsvaret.