Onsdag i forrige uke var stefaren til Janne Mai Lothe Eliassen i avhør hos politiet.

— Han er avhørt. Utover det har vi ingen kommentarer, sier politioverbetjent Carl-Petter Leganger ved volds- og sedelighetsseksjonen på Bergen sentrum politistasjon.

Stefaren har status som mistenkt, etter at Eliassens hjelpeverge leverte inn anmeldelse på vegne av henne forrige måned. Både Eliassen selv og lillebroren Ronny Lothe Eliassen er blitt avhørt.

Nektet for misbruk

— Hun forklarer at hun har vært utsatt for fullbyrdet samleie, at det har skjedd mange ganger, og at de første overgrepene skjedde før hun begynte på skolen. Overgrepene har skjedd på en særdeles smertefull og krenkende måte, sier Stein Erik Ottesen, Eliassens bistandsadvokat.

BT besøkte stefaren i forkant av politiavhøret. Både da og ved et senere besøk nektet han for å ha misbrukt noen.

— Det er borti staur og vegger. Jeg har aldri tatt på dem. Aldri. Det er bare tull, sa stefaren da BT møtte ham første gang for to uker siden.

Stefaren mente at Janne og Ronnys mor hadde fått barna til å snu seg mot ham, og at det var årsaken til deres forklaring om at han sto bak overgrep.

Han var gift med barnas mor i 15 år. I dag lever mannen i 70-årene et stille og tilbaketrukket liv i Bergen.

Overrasket

Bistandsadvokaten sier han er overrasket over at overgrepsanklagene ikke er blitt anmeldt tidligere.

— Det er snakk om graverende lovbrudd, og jeg kan ikke forstå hvorfor politiet ikke er koblet inn for lenge siden. Det burde vært gjort allerede da barnevernet fikk kjennskap til overgrepene. Da var Janne 16 år. Hadde barnevernet grepet inn som de skulle, ville disse overgrepene umiddelbart blitt anmeldt, sier Ottesen.

Strafferammen for overgrep på barn under ti år er 21 års fengsel.

Foreldelsesfristen i så grove saker er 25 år, og vil i Eliassens tilfelle bli regnet fra hun var 18 år gammel. Hun er i dag 40 år.