På en norsk bar i Pattaya hadde Jarle Nyegaard og en annen bergenser sammen sett Manchester United spille mot Galatasaray. Sent på kveld kom de ut fra baren. Nyegaard skulle ta mopeden hjem til samboeren.

Da oppsto en krangel. Ifølge flere kilder BT har snakket med, skal den nå etterlyste bergenseren ha forsøkt å ta nøklene fra Nyegaards moped. Nyegaard skal ha reagert og kommet mot bergenseren. Så ble han, ifølge kildene, slått ned med ett kraftig slag.Jarle Nyegaard gikk i bakken med stor kraft. Bakhodet ble knust i fallet.

— Jarle ville kjøre hjem, og han andre ville hindre det, sier Kåre Anmarksrud, som driver Kåres Party Bar i Pattaya.

Fem prosent sjanse

I Jarles barndomshjem på Paradis i Bergen ble stefaren Jon Leganger Hansen (72) vekket av en telefon fra Thailand. Klokken halv fem på morgenkvisten torsdag fikk han vite at stesønnen var på sykehus i Pattaya. Han var kritisk skadet.

— Legen sa at han hadde fem prosent sjanse for å overleve. Da jeg fikk den beskjeden, helt i ørske ... jeg ble satt ut, sier Hansen.Stefaren bor i villaen på Paradis. Det er to år siden konen Sissel døde, Jarles biologiske mor. Hansen ble stefar for Jarle da gutten var fire år gammel.

— Han var alltid mye på Voss på vinteren, likte å stå på ski, sier Hansen. Han omtaler stesønnen som en hyggelig, fin mann.

De første ordene

Etter å ha blitt vekket tidlig om morgenen, gikk Hansen og uroet seg. På ettermiddagen kom en ny telefon. En diakon fra Sjømannskirken i Pattaya ringte. De første ordene var: Nå er det over.

— Jarle hadde dødd ti minutter tidligere. Det var to tanker som slo meg. Ikke bare hvor trist det var, men også hvor skadet han hadde vært. At i dette tilfellet var det kanskje bedre for ham å få slippe, sier stefaren.

Ifølge Pattaya Memorial Hospital, ble Nyegaard erklært død klokken 20 lokal tid torsdag. Han var ubevisst da han kom inn, og kom aldri tilbake til bevissthet. Han ble forsøkt operert, men uten hell. Han døde av skadene fra kraniebruddet.

Nå er det fire år siden sist stesønnen var hjemme. De hadde ikke så mye kontakt de siste årene. Før konen døde, snakket de om å besøke sønnen i Pattaya. Det ble aldri noe av.

— Det er for sent nå, sier Jon Leganger Hansen.

Forlot åstedet

I Pattaya søker thailandsk politi etter den mistenkte bergenseren, og grensestasjoner er varslet om mannens navn. Bergenseren skal ha forlatt åstedet i Pattaya etter å ha slått ned Nyegaard, og var i går kveld ikke pågrepet.

I går ettermiddag, på det som skal være mannens telefonnummer, snakket BT med en person som sa at han var en venn av bergenseren. Han sa da at han skulle møte bergenseren kort tid etter. Siden var telefonen avslått.

Bjørn Johannessen har bodd i Pattaya i snart to år. Han er journalist i magasinet Nordic Thailand, og er en bekjent av den mistenkte bergenseren.

— Jeg har inntrykk av ham som en sympatisk og grei fyr. Jeg kan ikke se for meg ham angripe noen. Han virket ikke som noen stor stygg ulv, for å si det sånn, sier Johannessen.

Likte å ta sjanser

Nancy Eikeland husker eks-samboeren Jarle Nyegaard som snill og impulsiv.

— Jarle likte å ta sjanser. Bare det å flytte til Thailand og satse på hotelldrift var jo en sjanse å ta, sier hun.

Eikeland forteller at Nyegaard reiste til og fra Thailand siden 2002, og bodde fast i landet de siste årene.

Paret slo opp i 1999, men holdt kontakten siden.

— Jarle ville skaffe seg et liv der borte, sier hun.

Jarle Nyegaard var barnløs, men etterlater seg en samboer i Thailand.

DØD: Jarle Nyegaard døde av kraniebrudd etter at han ble slått ned utenfor en bar i Pattaya.
PRIVAT
MISTENKT: Bergenseren i 30-årene er nå ettersøkt i Thailand etter at han skal ha slått ned Nyegaard, som døde av skadene.
PRIVAT