Det har Bergen tingrett nylig slått fast i en dom. Den utenlandske forretningsmannen er funnet skyldig i å ha slått to barn hans nåværende kone har fra et tidligere forhold.

— Dette er en alvorlig sak, men jeg har ikke lest dommen ennå, sier politiadvokat Eli Valheim.

I februar 2012 fortalte gutten sin lærer at stefaren slo ham. Gutten ble undersøkt av lege og barnevernet varslet. De kontaktet så politiet. Etterforskningen endte med at mannen ble tiltalt for å ha mishandlet gutten og hans søster.

Leste i Koranen

Ifølge dommen fra Bergen tingrett ble gutten slått med en ledning fra en PC-lader, en pinne, en stump gjenstand eller hånden. Gutten ble slått i ansiktet, på ryggen og over fingre og bein.

«Slagene kom blant annet i forbindelse med at N.N. leste i Koranen, og som en reaksjon på at N.N. ikke greide å lære utenat fra Koranen», heter det i dommen.

Søsteren ble slått på samme måte som broren, blant annet når hun ikke hadde vasket glassene godt nok.

Bor hemmelig

Gutten ble slått over en periode på cirka fem måneder, fra september 2011 til februar 2012, da han fortalte om volden til sin lærer.

Retten har blant annet lagt vekt på forklaringene de to mindreårige søsknene ga i dommeravhør. Bilder lagt frem i retten og uttalelser fra lege underbygger barnas forklaring, ifølge dommen.

Barna bor i dag på hemmelig adresse hos barnevernet. De har fortalt at de er redde for å bli hentet av stefaren.

Moren så ikke noe

I retten innrømmet stefaren at han hadde slått gutten ved to anledninger. Han avviste at det hadde skjedd i forbindelse med lesing av Koranen.

Slagene ble gitt i oppdragelsesøyemed og han angret på det, forklarte mannen.

Moren fortalte at hun ikke hadde sett mannen slå barna. Hun fortalte at det var vanlig oppdragelsesmetode i landet mannen kom fra. Ekteparet hadde snakket om dette, og mannen hadde innsett at dette var uakseptabelt i Norge, fortalte kvinnen i retten.

Stefaren avviste at han hadde slått datteren.

Bergen tingrett fant imidlertid både hennes og mannens forklaringer lite troverdige.

Må betale erstatning

Mannen ble dømt til fengsel i ni måneder for brudd på Straffelovens paragraf 219, som handler om familievold.

Han må også betale 40.000 kroner i oppreisingserstatning til hvert av barna. Ifølge dommen er barna engstelige etter det som har skjedd. De er blitt fratatt sin familie og må leve på sperret adresse.

— De har ikke sett sin mor siden barnevernet overtok omsorgen for dem, men har hatt telefonisk kontakt med henne, sier Valheim.

Advokat Tarik Abbou fra Advokatfirmaet Saeme er forsvarer for mannen.

— Min klient anker ikke dommen, selv om han ikke erkjente straffeskyld for vold mot jenten. Han avviser på det sterkeste at gutten ble slått fordi han ikke hadde lært tekster fra Koranen utenat, sier Abbou.