Ifølge dommen fra Bergen tingrett forgrep han seg på stedatteren flere ganger i perioden 2004 til 2007.

— Jeg har ikke lest dommen, men vi vil gå gjennom den og vurdere en anke, sier forsvarer Kaj Wigum.

- Redd for å bli gravid

Mannen nektet straffskyld i retten, men ble ikke trodd. Jenten var under 10 år da dette skjedde.

Hun var redd for å bli gravid da hun var syv år gammel, fortalte hun da hun vitnet.

Stefaren hadde giftet seg med jentens mor, men de gikk etter hvert fra hverandre. Han fungerte som barnevakt flere ganger da moren var på arbeid, og da var han alene med jenten og hennes søsken.

Nektet for hemmelighet

I retten forklarte han at han hadde badet naken med barna, fordi de ba ham ta av seg badebuksen. Han sa også at jenten hadde tatt på hans penis noen ganger, uten at han hadde oppfordret henne til dette.

Moren sa at datteren en gang hadde sagt at stefaren og hun hadde en hemmelighet, uten at hun ville forklare moren hva dette var. Moren tok dette opp med stefaren, som nektet for at han og jenten hadde en hemmelighet.

- Grov utnyttelse

I 2013 betrodde jenten seg til en venninne. Samme høst var hun mye nedfor. Hun fortalte sin mor hva som hadde skjedd i badekaret. Våren 2014 ble saken anmeldt.

«Overgrepene innebærer en grov utnyttelse av en omsorgsposisjon overfor et barn. Overgrepene skjedde i badesituasjoner. Ved å utnytte barnets tillit til ham som voksen omsorgsperson har han normalisert overgrepene, eller gitt dem et «skinn» av å være leking», heter det i dommen.

Mannen dømmes til fengsel i 3 år og 6 måneder. Han må også betale jenten 120.000 kroner i erstatning. Jenten sliter fortsatt som følge av overgrepene, ifølge dommen.

Forsvarer Kaj Wigum.
TOR HØVIK (ARKIV)