Mannen som i går ble fengslet for to uker bak lukkede dører, er ikke tidligere straffedømt eller kjent for politiet.

Forholdene han nå siktes for kan gi ham en lengre fengselsstraff.

— Dette er en meget stygg og spesiell sak, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon til BT.

Stor mer ønsker hun ikke å si av hensyn til den pågående etterforskningen.

Væpnet aksjon

Mannen ble pågrepet av tungt bevæpnet politi tirsdag kveld. Bakgrunnen var at jentas mor fortalte at mannen hadde brukt kniv.

BT kjenner til at mannen den siste måneden ved minst fire tilfeller skal ha vært inne på rommet til stedatteren. Politiet mener at mannen har tatt bort dynen «og lagt til rette for» at han kunne ta pornografiske bilder av 12-åringen.

Jenten skal på et tidspunkt ha fortalt sin mor at hun mente «pappa» hadde vært inne på rommet om natten. Moren undersøkte pc-en hjemme og fant flere bilder av datteren.

Skar av stropper

Tirsdag ble det en konfrontasjon mellom ekteparet. Da moren ønsker å forlate hjemme, skal mannen ha trukket kniv og skåret av stroppene på en ryggsekk konen bar. Bakgrunnen var at mannen ønsket å få hånd om brikken med bildene av stedatteren.

Moren ble da så redd at hun hoppet ut vinduet, og alarmerte politiet.

I mellomtiden skjønte ektemannen at han var i alvorlig trøbbel. Han kontaktet derfor en nær bekjent, som fulgte ham på politihuset. Her ble han møtt av bevæpnet politi.

- Jeg tok bildene

Mannen har innrømmet å ha tatt bildene, men kan ikke gi noen fornuftig forklaring på hvorfor. Han har også innrømmet å ha skåret av stroppene til konens ryggsekk, men nekter for å ha truet henne på livet.

— Min klient er selvsagt sterkt preget av det som har skjedd. Vi er uenig i at fengsling er nødvendig, og har påkjært rettens kjennelse til lagmannsretten, sier mannens forsvarer, advokat Roar Vegsund.

I politiet er man tilfreds med at den siktede fikk to ukers fengsling. Man ønsker nå å gå grundig gjennom hva som har skjedd i hjemmet for å finne ut om saken har et større omfang. Offeret skal også inn til dommeravhør.