• Jeg håper de innser at slaget er tapt, sier Stefan Hilt fra etter fredagens seier i retten. Nå ypper han til kamp mot Sony og Microsoft.

Den unge forretningsmannen Stefan Hilt fra Osterøy startet sin første bedrift som 16-åring, og har allerede rukket å gå storkapitalen på nervene ved flere anledninger.

Harry Potter

Fredag vant Hilt en knusende seier mot Time Warner. Striden gjaldt nettdomenet harrypotter.no, som den amerikanske mediegiganten hevder å ha eneretten til.

Stefan Hilt sikret seg navnet allerede i 2000, og har i et års tid solgt Harry Potter-bøker og andre effekter fra en nettbutikk på harrypotter.no.

Time Warners advokater stilte mannssterkt opp i Gulating lagmannsrett, men kunne intet gjøre.

Så lenge Osterøy-mannen driver lovlig salg av Harry Potter-produkter, er han i sin fulle rett til å bruke navnet, konkluderer retten, som dermed stadfester en kjennelse fra Namsretten.

Playstation3

I tillegg til Harry Potter, har Stefan Hilt skaffet seg en rekke kjente merkenavn innenfor det såkalte no-domenet.

Han er tidligere blitt saksøkt av det japanske elektronikkselskapet Sony, etter at han kjøpte domenet playstation2.no. Han ble da fradømt retten til navnet.

Men Hilt gir ikke opp kampen. Nylig kjøpte han domenet playstation3. Det finnes ennå ikke noe produkt med dette navnet, men 22-åringen er tidlig ute, som vanlig.

— Jeg regner med at det blir bråk, sier han til bt.no.

- Ikke domenepirat

Bill Gates slipper heller ikke unna. Hilt har kjøpt domenet xbox.no, det norske nettstedet for Microsofts nye spillmaskin.

Hilt avviser på det mest bestemte at han er en såkalt domenepirat, en person som sniker til seg andres merkenavn.

— En domenepirat tar navn for å selge dem videre. Jeg tar bare navnene til produkter som jeg selger selv, sier han.

TERGER SONY: Stefan Hilt fra Osterøy regner med mer bråk etter at han nylig kjøpte nettadressen til Sonys spillmaskin PlayStation3, et produkt som ennå ikke er ferdig utviklet. (Foto: Privat)