— Vi er lettet og glad for at ingen av elevene er alvorlig skadet som følge av eksplosjonen, sier fungerende rektor Ingebjørg Oen og inspektør Gjermund Sulen til bt.no.

De er tydelig lettet, men ennå litt oppskaket da vi møter dem en time etter ulykken. Beskjeden fra Legevakten er nettopp kommet om at alt går bra med elevene.

Trivelig støping av lys foregår ved utallige barneskoler i disse dager. Aldri tidligere har det skjedd uhell i den forbindelse ved Kjøkkelvik skole.

Både for elever og lærere var eksplosjonen uventet og uforståelig.

Det var 19 elever i 5. klasse som denne gang var opptatt med å støpe lys. Stearinen ble smeltet i vannbad slik det er gjort så mange ganger før med godt resultat. Plutselig bare smeller det. De nærmeste elevene får stearin på seg.

— Våre helsesøster var like i nærheten. Vi ga elevene førstehjelp med vannavkjøling fra første minutt, opplyser Ingebjørg Oen. Hun tok selv kontakt med Laksevåg lensmannskontor og varslet om hva som var skjedd. Folk fra lensmannskontoret kom til skolen og tok med seg kjelen for å undersøke den nærmere.

De tre skadde ble kjørt i ambulanse til Legevakten. Ambulansepersonalet kjørte etterpå tilbake til skolen der de informerte de andre elevene om hvordan det gikk med deres venner og pratet med dem om ulykken.