Torsdag skulle skipet ha seilt fra Hirtshals klokken 21.00, men avgangen ble flere timer forsinket.

— Det skyldes feil på en ventil i forbindelse med fylling av drivstoff. Da vi skulle fylle i går, ville den ikke åpne seg, slik den skulle, sier Ingvald Fardal, administrerende direktør i rederiet Fjord Line.

Etter rute skulle skipet legge til kai 06.30 fredag morgen, men ved 08.30-tiden var skipet ennå ikke ankommet Stavanger.

- Tatt igjen noe

Fredagens avgang fra Bergen går derfor noen timer senere i forhold til oppsatt rute.

— Vi har tatt inn igjen noe av det tapte, men klarer ikke å gå i henhold til rute fra Bergen fredag. Klokken blir kanskje 17.00 før vi er avgårde, opplyser Fardal.

Normalt seiler MS «Stavangerfjord» fra Bergen klokken 14.30 om fredagene.

— Vi har vært gjennom en innkjøringsfase med det nye skipet og ser at det er småting å rette på. Blant annet er det knapt med tid i Danmark til å tanke drivstoff. Vi vil ligge to timer lenger om søndagen i Stavanger forn å tanke, forteller Fardal.

Barnesykdommer

— Dessuten er det noen innkjøringproblemer med det nye skipet og logistikken i havnene. Vi trenger noen uker før alt går som det skal, det er noen barnesykdommer, sier han.

- Er du fornøyd med det nye skipet, da?

— Javisst. Det er fantastisk. Vanligvis starter man ikke med et nytt skip midt i høysesongen, men slik ble det. Gi oss noen uker, og alt skal gå som normalt. Skipet fungerer veldig bra.