Hver eneste dag er båten til Bertel Geir Bertelsen ute for å hente opp reker, krabbe og fisk. Arbeidsdagen begynner kl. 04, før han kommer til sentrum i Stavanger rundt elleve-tolv. Da er båten full av store, ferske reker.

Bertelsen mener det er trist for bergenserne at det ikke finnes muligheter til å kjøpe helt ferske reker og fisk direkte fra fiskebåtene. Også i Stavanger er det delte meninger om fiskerne skal få selge varene sine direkte fra båtene. For noen år siden ble de prøvd kastet bort for å beskytte Torget, men det gikk ikke.

Langs kaien mellom Oljemuseet og Stavanger Aftenblads lokaler midt i sentrum er det stort sett alltid en eller flere rekefiskere som selger dagens fangst.

— Folk har prøvd å få oss vekk herfra, men det klarer de ikke. Vi selger bare ferske varer, og det vil kundene ha, sier Bertel Geir Bertelsen.

Når BT er innom båten hans skal Karin Lund handle. Hun vil ha noen krabbeklør og en liten fisk. For henne er det uaktuelt å handle på Fisketorget i Stavanger.

— Det er dyrere og dårligere der. Her får vi helt ferske varer, og det er mye koseligere å handle her. Det er mye mer sjarm her enn på Torget, sier hun.

Hun mener også bergenserne burde få muligheten til å handle helt ferske varer rett fra båtene.

— Sjø- og fiskelukten kommer i tillegg. Og den er helt gratis, sier hun.

Bertelsen selv sier at han hver eneste sommer selger masse ferske reker til bergensere, som de tar med seg oppover til Bergen. De får nemlig ikke like gode reker hjemme.