Da mannen ble funnet hadde båten drevet med vær og vind i nesten fem døgn. Gjøa ligger ca 65 km sørvest for Florø, om lag 45 km vest for Sognefjorden og 70 km nordøst for Troll B.

Funnet tilfeldig

— Han ble funnet ved en tilfeldighet av et beredskapsfartøy som lå i nærheten av Gjøafeltet natt til søndag. Hadde ikke de to på broen sett at en bølge slo litt uvanlig hadde han ikke blitt oppdaget, forteller vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

— Han har vunnet i Lotto to ganger minst. Jeg har aldri hørt om noe lignende her langs kysten så lenge jeg har jobbet her, sier Frøland til Aftenbladet.no.

Mannskapet på «Normand Draupne» satte lys på båten og oppdaget livstegn om bord.

Mannen i begynnelsen av 50-årene fra Stavanger dro ut i motorbåt på tirsdag, han skulle bare en kort tur fra Stavanger til Tananger, en tur som normalt ville tatt en halv time. Deretter hadde han svimt av, mistet bevisstheten og våknet mange timer senere. Da var båten tom for bensin og det var bare hav å se på alle kanter. Han hadde ikke radio om bort og batteriet på mobiltelefonen var flatt.

— Men det hadde neppe vært mobildekning så langt ute til havs uansett forteller Frøland.

I god behold

Mannen dro ut i en Seastar 660, en 22-fots motorbåt med 115 hesters påhengsmotor.

— Han er nå tatt hånd om av helsepersonell og fløyet med redningshelikopter til Florø. Det er mulig han har hatt et drypp eller et lite slag. Båten hans er heist opp i beredskapsfartøyet, forteller Frøland.

— Mannen er i god behold, sier Frøland.

— Han var veldig heldig som ble oppdaget. Familien hans var bortreist, så ingen hadde meldt ham savnet, forteller redningslederen.