• Klart vi er skuffa, men dialogen fortsetter utover høsten, seier Kvam-ordfører Astri Farrestveit Selsvold (Ap).

Hardanger-ordførerne fikk to klare nei over bordet: Ingen utsettelse og ingen tunnel under Kvamskogen, sa statsråd Terje Riiis-Johansen på dialogmøtet onsdag kveld.

I drøyt to timer satt seks ordførere fra Hardanger sammen med olje— og energiministeren på et møterom like ved flyplassen.

Til tross for det brutale møtet med statsråden når det gjaldt utsettelse og Kvamskogstunnell, var tonen på hastemøtet god. Alle de seks ordførerne var glade for at de er trukket inn i den dialogen Riis-Johansen og Jens Stoltenberg har invitert til.

— Om det ikke blir flere møter med energiministeren, vil folk fra departementet delta i prosessen. Det er vi godt fornøyd med, sa Sp-ordfører Solfrid Borge i Ullensvang.

Også Riis-Johansen var klar på at tidligere tiders misforståelser og uenighet nå drøftes i åpne fora, der alle blir hørt, selv om ikke alle ønsker fra Hardanger blir innfridd.

Ordførerne fikk inntrykk av at Riis-Johansen heller ikke vil ha en selvstendig og uavhengig utredning av forsyningssikkerheten i Bergensregionen. Den er dramatisk nok og krever ingen ytterligere utredning.

Les mer om møtet i BTs papirutgave torsdag.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!