Se btv-innslag om brannene

Også naboens bil og bod ble forsøkt påtent i Bjørgedalen i Fyllingdalen. Brannene ble meldt klokken 02.12. En beboer i området klarte å slokke brannene i husene ved hjelp av et pulverapparat, mens brannvesenet måtte få has på bilbrannen.

Til alt hell kom ingen til skade, og bygningene fikk bare mindre, utvendige skader. Ødeleggelsene på bilen er imidlertid store.

Tror de har rett mann

Politiet pågrep klokken 06.50 en mann i forbindelse med brannene.

— Det er ingenting som tyder på at flere personer er innblandet, sier Steinar Myrseth ved Fyllingsdalen politistasjon.

Politiet har funnet flasker med brennbar væske i huset hans, av samme type som ble brukt til å antenne bygningene. Flasker med væsken er også funnet i hagen hans.

Mannen var trolig på vei tilbake til boligen sin da han ble pågrepet. Politiet føler seg sikre på at de har siktet rett mann, selv om motivet for ildspåsettelsen fortsatt er uklar.

— Den siktede har ikke tidligere vært innblandet i brannstiftelsessaker, sier Myrseth.

Store politistyrker var ute og lette etter brannstifteren i natt.

— Tekniske og taktiske etterforskere er fortsatt på stedet, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt i morges.

- Veldig ekkelt å tenke på Tina Moen Sævøvik (19) bor like ved huset som i natt ble påtent.

— Det er veldig ekkelt å tenke på, jeg ble sjokkert da jeg hørte hva som hadde skjedd. Det er litt rart at ingen av oss våknet, for vi bor bare 20 meter ifra huset som brant, sier hun til bt.no.

Det var Sævøviks far som ringte og fortalte om alle politibilene utenfor huset. Gjennom høylytte politietterforskere, radio og bt.no har hun så funnet ut hva som skjedde i natt.

— Nå er nabolaget sperret av her og det er fullt av politifolk og nysgjerrige naboer, sier 19-åringen.

PÅTENT: Brannstifteren hadde slengt fra seg flere flasker med brennbar væske i området rundt åstedet.
Bjørn Otto Aarheim
ETTERFORSKER BRANN: Politifolk etterforsket i formiddag brannen.
ØRJAN DEISZ