Nå har 40 åringen, som er bosatt i Ålesund, møtt i Sunnmøre tingrett der straffen ble betinget fengsel i fem måneder for promillekjøring, skriver Sunmørsposten.

Måtte ha påfyll

Det var i en mandag i oktober i fjor 40-åringen begynte å skjelve. Ikke så rart siden han hadde drukket tett hele helgen.

Basert på tidligere erfaringer visste han at det eneste som hjelper i en slik situasjon er påfyll av alkohol. Derfor bestemte han seg for å kjøre til nærmeste butikk som solgte øl, skriver Sunmørssposten.

Startet bilen med potetskreller

Han fikk start på bilen til samboeren ved hjelp av en potetskreller. Så kjørte han til butikken på Radøy. En øl på styrten hjalp på nervene.

Mannen startet og kjørte hjem igjen. Muligens tok han seg noen kjørepils på hjemturen også. Da politiet kom hjem til han en halv time senere, viste blodprøven en promille på 2,59.

Har aldri hatt førerkort

Radværingen hadde ikke førerkort. Det har han aldri hatt.

Derimot er karen straffedømt fem ganger tidligere for promillekjøring med bil og én gang for båtpromille. Han er også dømt og bøtelagt for bilkjøring uten førerkort tidligere, melder Sunmørsposten. I tillegg til betinget dom og pliktig deltakelse i et promilleprogram, fikk mannen en bot på 15.000 kroner.