Det var natt til 2. januar at huset på Litlelindås i Austrheim kommune brant ned til grunnen. Heine Fyllingsnes (23) hadde kjøpt huset av morfaren sin for to år siden. Huset ble bygget av tippoldefaren til Fyllingsnes i 1902.

— Jeg og en kamerat kom hit på 1. nyttårsdag for å hogge ved, sier Fyllingsnes og peker mot noen nyhogde trekubber som står på tomten bak politisperringene som er satt opp i påvente av videre etterforskning.

Våknet av et smell

Fyllingsnes og kameraten satt i stuen før de gikk og la seg i husets andre etasje. Mellom klokken to og tre på natten våknet huseieren av en lyd.

  • Jeg våknet av et smell fra kjøkkenet og kjente litt lukt. Da jeg gikk ned, var det røyk på kjøkkenet. Det var så tett med røyk at det ikke var noen vits i å bruke brannslukningsapparatet engang, sier Fyllingsnes, som sammen med kameraten måtte rømme fra den brennende bygningen.

Han tok med seg brannslukningsapparatet ut av huset og prøvde å stoppe flammene fra utsiden, men også dette viste seg fånyttes.

De to mennene hadde laget noe mat før de la seg. - Du blir alltid litt usikker når sånt skjer, men jeg er ganske sikker på at alt var slått av, sier Fyllingsnes på spørsmål om de kan ha glemt å slå av komfyren. Han har ingen formening om brannårsaken.

Ifølge Fyllingsnes hadde de ikke nytt alkohol, og ingen av dem røyker.

Brannvesenet kunne lite gjøre for å stoppe brannen, som var meldt kl. 02.23 natt til fredag. Huset var brent ned til grunnen rundt to timer senere.

Avventer etterforskning

Boligeieren hadde nylig investert i oppussing av huset, som han håpet å bruke som feriebolig i fremtiden. Fyllingsnes sier at han planla ytterligere utbedringer.

  • Vi har ikke begynt å gjøre noe på branntomten ennå på grunn av varmen. Området er avsperret. Vi skal ta tak i branntomten over helgen, sier Einar Vatne, lensmann i Nordhordland. Han vil ikke si mer av hensyn til videre etterforskning av saken.
ARVEGODS: Heine Fyllingsnes foran restene av huset som hans tippoldefar bygget.
Knut Strand
2211-tipser
2211-tipser
2211-tipser