Sommeren 2007 prøvde Løv-Ham å få inn frisk kapital gjennom selskapet Løv-Ham Spillerinvest. Det ble aldri en suksess, men resulterte i at Samir Saric, Erik Østgaard og Wycliffe Juma ble «solgt» til investorer for en knapp million.

Nå, over åtte måneder senere, prøver Løv-Ham på ny å opprette et selskap som skal tiltrekke seg penger fra investorer. Det skal etableres på en tilsvarende modell som Hardball-selskapet som har kjøpt flere spillere til Brann. Det skjer ved at det nyetablerte selskapet skal bidra til spillerkjøp, men får igjen investeringen pluss halvparten av overskuddet dersom spillere blir solgt.

— Vi har tro på å få dette til. Det er betydelig mer substans i dette enn da vi skulle gjøre dette selv i fjor, sier styreleder i Løv-Ham Tom Georg Olsen.

Får proff assistanse

Denne gangen står ikke Løv-Ham alene i jakten på å skaffe penger fra fotballinteresserte investorer. Klubben har alliert seg med Hansa Securities, et selskap som driver med tilrettelegging av investeringsprosjekter, akkurat slik som det nyopprettede «Løv-Ham Spillerinvest» anno 2008.

Dette er hva Løv-Ham oppgir som årsakene til at klubben har klokkertro på prosjektet:

***** En seriøs aktør som lever av å hente inn kapital skal skaffe penger. Hansa Securities har et nettverk av investorer, og selskapet har troverdighet.

  • Løv-Ham spiller sitt fjerde år i 1. divisjon, noe som gjør at klubben forsterker sin posisjon hele tiden.

***** Oppmerksomheten rundt 1. divisjon blir større, spesielt med tanke på mer TV-dekning.

***** Eliteserielagene må i større grad hente spillere fra 1. divisjon, ettersom det internasjonale markedet blir tøffere og tøffere.

Minimum fem millioner

Løv-Ham Spillerinvest skiller seg vesentlig fra Hardball på ett punkt. For de første 2,5 millionene som samles inn skal gå til å kjøpe en andel av de kommersielle rettighetene til hele Løv-Hams nåværende stall, med unntak av Saric, Østgaard og Ørjan Låstad som eies av andre investorer. Slik var det ikke med Hardball.

— Vi verdsetter spillerne i utgangspunktet høyre enn 2,5 millioner, men vi ønsket at Hansa Securities skulle få en god deal å selge. De første 2,5 millionene er uansett ikke det viktigste, det som betyr noe er det vi får inn til å kjøpe nye spillere, sier Olsen.

Ambisjonen for Løv-Ham Spillerinvest er å samle inn minimum fem millioner kroner innen 18. april. Det vil gi Løv-Ham en frisk kapital på 2,5 millioner for de nåværende spillerne, og det vil gi selskapet en resterende sum på 2,5 millioner til fremtidige spillerkjøp.

Setter tidsfrist

— Har vi ikke fem millioner innen 18. april, får vi ta en ny diskusjon da. Vi mener prosjektet trenger minimum så mye, sier Gunnar Gullaksen, leder i Hansa Securities.

— Men vi hadde aldri gått inn i dette uten at vi hadde tro på å lykkes med det. Vi tror avkastningen kan være god i prosjektet, og de som har greie på fotball og penger bør kjenne sin besøkelsestid, mener Gullaksen.

Grunnen til at Løv-Ham setter i gang dette prosjektet er at klubben ønsker å skaffe kapital som skal starte arbeidet med å skape en ny utviklingsmodell for klubben, samt å etablere en økonomisk plattform for styrking av spillerstallen.

— Klarer vi dette vil vi bidra til å styrke Bergen som Norges fotballhovedstad, og vi vil tette noe av gapet opp til Brann, sier Olsen.

For å kjøpe seg inn trengs minst 100.000 kroner.

FEM MILLIONER INNEN 18. APRIL: Styreleder i Løv-Ham Tom Georg Olsen, skal samarbeide med Hansa Securities for å skaffe penger fra investorer til klubben. ARKIVFOTO: RUNE BERENTSEN